tebe dečko laže

Istina je da muškarci i žene podjednako lažu. Međutim, muškarci češće bivaju uhvaćeni u laži…

Poverenje je jedan od imperativa koji je neophodan za izgradnju uspešne veze između dvoje ljudi. Za izgradnju poverenja potrebni su meseci, čak i godine, a za rušenje istog je dovoljan samo jedan minut.

Jedan činilac koji najlakše urušava poverenje između ljudi je laž. Svi se koriste lažima barem jednom u životu, kako muškarci, tako i žene. Razlika je samo u tome što muškarci bivaju češće uhvaćeni u laži nego žene.

Ženska senzorna “oprema” u mozgu je superiorna i zato je žena u stanju da analizira brže i bolje sve verbalne, vizuelne i ostale signale. Zbog toga muškarci teško mogu slagati ženu “u lice”. Istovremeno, ženi je zato mnogo lakše da slaže muškarca.

reklame

Praksa je pokazala da su ovo najčešći razlozi zbog kojih muškarci lažu žene:

 dečko laže man-690201_640

1. Ne vide ništa loše u laganju

Ovo prosto znači da su takvi muškarci “rođeni” lažovi i to je zapravo ono u čemu su oni najbolji. Izgleda da oni ne vide da će nedostatak poverenja upropastiti sve njihove ljubavne veze. Bez obzira na to, oni će i dalje lagati, jer su im laži pomogle u ostvarenju njihovih kratkoročnih ciljeve u prošlosti.

2. Misle da razlog njihove laži nije toliko važan

Ponekad, muškarac će na brzinu smisliti neku laž i reći nešto suprotno istini, jer to za njih nije toliko važno. Oni smatraju “malom” laži, ono što za njih nije bitno. Pa onda se neko može zapitati, šta će reći kada su “bitne” stvari u pitanju?!

20 RAZLOGA ZAŠTO ŽENE VARAJU: Ako joj muškarac ne pruži dovoljno seksa, odmah traži novog

3.  Tebe dečko laže jer misli da nećeš podneti istinu i da će njeno izricanje pogoršati stanje stvari

Ovo je čini se najčešći razlog zbog čega muškarci lažu. Kada bi rekli istinu, imaju strah da žena neće razumeti, id a će sasvim pogrešno protumačiti njegovo delo/postupak/izjavu. Umesto da se “bakće” sa ovom situacijom, muškarci često pribegnu “maloj laži” kako bi sprečili buru neželjenih reakcija žena.

4. Ona zapravo ne može da podnese istinu

Uz ovakvo obrazloženje, čovek može verovati da žena ne može da upravlja svojim uznemirenjima. Ako on živi s tom ženom, onda će život kod kuće,uz istinu, biti totalno jadan. Ako dodamo na sve to da je veza već nestabilna, otkrivanje istine če dovesti do kompletnog haosa.

muškarci dečko laže

5. Najbolje je ćutati

Večina muškaraca gledaju na prećutnu laž kao ofanzivni način da bi izbegli istinu. Ako se problem ne spominje, ili se ne primeti, onda će možda problematika magičnim putem nestati, ili će se ta tema načeti kada problem bude “zastareo”, kada će o tome moći da raspravlja “hladne” glave.

6. Slagaće sada i gajiće nadu da će se stvari kasnije promeniti

Laž je često za neke kratkoročno rešenje da bi se izbegla rasprava. Zbog takvog načina razmišljanja, muškarci misled a če izrečena laž u trenutku uspeti da promeni neke stvari u budućnosti, i da žena neće praviti mnogo buke oko toga. Kao dodatak, laž u ovom slučaju služi kao sebična zaštita lažova da prođe bez posledica, kao i bez razmišljanja o najboljem interesu druge strane.

TRAGOVI IZDAJE koje žene ne primećuju: 12 podmuklih muških poteza!

7. Često dečko laže jer misli da istina nije dovoljno dobra

U pokušajima da zadive ženu, muškarci često pribegavaju preuveličavanju određenih stvari, izbegavanju nekih istina. Ovo čine iz razloga jer misled a istina nije dovoljno dobra i da se ona neće dobro refletkovati na njih, da neće dobiti dovoljno pažnje od žene ili da neće biti dovoljno privlačni suprotnom polu. Kada uspostave ovu shemu ponašanja, muškarci će nastaviti da lažu, dok se istina ne otkrije.

Zaključak bi bio da je laž najlakši i najbrži način da uništite nečije poverenje u vas, i tako budete na dobrom ekspresnom putu da upropastite svoju vezu, kao i da povredite osećanja vašeg partnera. Najbolje što možete da uradite je da vam poverenje i održavanje istog bude prioritet u vezi, i da konstantno pokazujete partneru da ste iskreni i da vam je stalo da održite vezu u kojoj ste.

izvor: trend.omladina.net

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.