zaljubiti

Volimo osećaj zaljubljenosti, uživamo u nežnostima, zavisni smo od ljubavnih strelica, ali opet jako malo znamo o ljubavi.

Jedna od najvažnijih stvari ljubavi je privlačnost – a mnoge studije i naučnici pokušali su da utvrde kako ona nastaje. Ovo je 7 uvrnutih razloga zbog kojih se neko može zaljubiti u vas.

1. Ako ste jako slični

Rezultati istraživanja studije o parovima koju je proveo naučnik Gian Gonzaga pokazala su da kliše “suprotnosti se privlače” nije previše tačan. “Partneri koji imaju slične osobnosti imaju i sličnije stavove prema životu što im olakšava svakodnevicu i da se bolje razumeju.”

reklame
zaljubiti
Vichaya Kiatying-Angsulee / freedigitalphotos.net

2. Ako izgledate kao njihov roditelj suprotnog pola

Tim sa St Andrews Univerziteta, predvođen psihologom Davidom Peretom, utvrdio je da nas privlače ljudi čija boja očiju i kose odgovara bojama naših roditelja. Takođe je utvrđeno da žene, čiji roditelji su imali više od 30 godina u trenutku njihovog rođenja, preferiraju ozbiljnije muškarce dok to nije slučaj sa ženama rođenima u “mlađoj” porodici. Muškarci su pokazali da ih privlače ženska lica dobi njihovih majki u trenutku njihova rođenja.

3. Ako imate odgovarajući miris

Prema studiji provedenoj na Univerzitetu Southern California, za vreme ovulacije žene vole miris odeće muškaraca s visokom razinom testosterona i preferiraju muška lica s izraženom vilicom.

loading...