ZAŠTO MUŠKARCI ČESTO PIPAJU ĐOKU
 On telefonira sa poslovnim partnerom i češka se dole. Muž ne može da zaspi dok ne stavi ruku u gaće…

I dok neki muškarci smatraju ovakvo ponašanje nepristojnim (dakle ipak malo razmišljaju), pa se trude da makar u javnosti drže ruke van svojih gaća, većina jednostavno i bez ikakvog razmišljanja poseže za svojim dranguljijama svuda i u svakoj situaciji.

Naučnici nam nude objašnjenje zašto je to tako:

1. On često mora da uverava sebe da je sve na svom mestu i da ništa tu ne nedostaje.

reklame

Kada mu je potrebna koncentracija ili način da smanji napetost, muškarac prebira po sadržaju svojih gaća kao što bi žene, na primer, popravile frizuru. To mu pomaže da se sabere i uhvati dah u stresnim situacijama. Njegov “mali mozak” je u većoj vezi sa velikim mozgom nego što ste mislile…

Ponekad je to potreba da zaštiti svoju muškost u trenutcima kad zna da mu je spušten gard – kao kada spava, a ponekad mu je jednostavno potrebno uverenje da je sve na svom mestu i u funkciji.

2. Tako se opušta

Dodirivanje tamo dole s vremena na vreme umiruje njegove nerve. Čak i kada to radi na sasvim neseksualan način, dolazi do lučenja hormona sreće.

3. Obeležava teritoriju

To je jedna sasvim uobičajena mužjačka stvar. Stavljajući ruku na đoku muškarac uspostavlja dominaciju u prisustvu drugih mužjaka. On to radi instinktivno i ako ne pripada ljudima koji poseduju makar elementarno poznavanje psihologije i sklonost analiziranju svojih postupaka, to će činiti veoma često.

Na primalnom nivou, svaki drugi mužjak je konkurencija, a ruka na đoci predstavlja njegovu podsvesnu želju da pokaže ko je glavni.

besnopile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.