10-tabu-pitanja-za-ginekologa-sve-sto-ste-oduvek-htele-da-saznate-niste-se-usudile-da-pitate-pocrvenecete

Da li ih uzbuđuju pacijentkinje i da li oni zaista lakše mogu da nađu G tačku su samo neka od pitanja na koje iskreno odgovara ginekolog dr Pomer

Odlazak kod ginekologa i pokazivanje vagine nepoznatom čoveku istovremeno je užasavajuće lično i opuštajuće anonimno, piše VICE.

Ležite tamo, plaćate nekog da temeljno pregleda vaš ljubavni tunel i iako znate da su on ili ona bukvalno videli na hiljade njih, ne možete a da se ne zapitate: Šta ova osoba misli o mojoj vagini? Šta natera osobu da odabere ovo zanimanje?

reklame

Doktor Joakim Pomer (34) vodi sopstvenu ordinaciju u Lincu, u Austriji. Kad sam ga pitala kako je, do vraga, postao ginekolog, ispričao mi je da je sa 28 godina išao na put u Namibiju, gde je prisustvovao porađanju nekoliko žena. Tamo je shvatio da želi da bude deo trenutka kada novi život stigne na ovaj svet. Iako je bio pripremljen za to moje pitanje, nije bio pripremljen za drugih deset koja sam mu postavila.

Šta je najodvratniji aspekt vašeg posla?

Doktor Joakim Pomer: Reč “odvratno” ne bi smela da postoji u rečniku jednog lekara. Poslednja stvar na svetu koju žena želi jeste ginekolog koji izgleda kao da je zgađen. Žene često dolaze kod nas usred menstruacije, zbog menstruacija koje nikako da stanu ili samo na rutinski pregled. Povremeno iz vagina izvlačim tampone koji su se izgubili. Nema ničeg neprijatnog ili odvratnog u vezi s tim. To mi je posao…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.