10 saveta da značajno uštedite gorivo

Nakon čitanja ovog teksta ćete se verovatno iznervirati kad shvatite koliko para ste do sada bacili zbog pogrešnog održavanja vašeg ljubimca na četiri točka, ali posmatrajte to sa vedrije strane: pomoći ćemo vam da ubuduće iste količine novca – uštedite.

Većina automobilskih stručnjaka se složila da se, ukoliko se budete pridržavali ovih 10 zapovesti, više nećete ogrešiti o vlastiti džep.

1. Ne punite rezervoar do vrha!

Onog trenutka kada drška za benzin klikne, vaš automobil je dobio tačno onoliko goriva koliko u njega stane. Nema potrebe stisnuti ručicu još dva, tri, puta, kako bi rezervoar sigurno bio pun: to gorivo će se razliti i motor ga neće potrošiti, a vi ćete ga ipak platiti.

reklame

benzin

2. Dobro zatvorite poklopac od rezervoara!

Benzin će ispariti, ako ima dotok vazduha. Zbog labavih, neispravnih i oštećenih poklopaca godišnje ispari i do 540 miliona litara goriva. Zato, dobro zavrnite poklopce!

3. Parkirajte auto u garaži!

Garaža auto drži toplim zimi, a hladnim leti. Na taj način nećeš trošiti gorivo na grejanje auta, kako bi otopio led sa njega, niti ćeš leti morati da pališ klimu baš svaki put kad sedneš u auto.

garaza

4. Držite se hlada!

Kada su visoke temperature, auto je najbolje skloniti sa sunca, jer osim što ga greje, zbog topline isparavaju i znatne količine goriva.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.