10 grešaka koje uništavaju bateriju vašeg mobilnog, jedna može čak i da vas ubije!

Ukoliko želite da baterija vašeg telefona traje duže, pogledajte ovih 10 korisnih saveta koje su stručnjaci za mobilne telefone podelili sa nama!

1. Punjenje do 100% nije preporučljivo

Mnogi ljude pune telefon odmah kada vide da je baterija pala ispod 100%. Međutim, potrebno je da znate da konstantno punjenje baterije škodi vašem telefonu. Stručnjaci za mobilne telefone kažu da telefon najbolje funkcioniše kada je baterija između 80 i 30 procenata.

2. Skidajte masku dok punite telefon

Na mnogo načina možete pregrejati svoj telefon, a jedan od njih je svakako i držanje maske na telefonu dok se on puni. Zato zapamtite da skinete masku kada stavite telefon na punjenje piše fokuzz.com.

reklame

10 grešaka koje uništavaju bateriju vašeg mobilnog, jedna može čak i da vas ubije!

3. Ne dozvolite da se baterija skroz isprazni

Jeste li znali da vaše litijum jonske baterije kada se skroz isprazne utiču negativno na život baterije? Stručnjaci savetuju da dozvolite svom telefonu da se potpuno isprazni samo jednom na svaka dva meseca kako bi se baterija kalibrisala.

4. Pregrevanje je takođe veoma loše

Pregrevanje najviše utiče na vaš telefon. To je zato što su baterije telefona veoma osetljive, što utiče generalno na funkcionisanje telefona. Baterije su osetljive i na toplotu i na hladnoću. Idealna temperatura za telefon je između 0℃ i 35℃.

5. Održavanje konstantne temperature

Eksterne baterije za punjenje telefona čine se kao prava stvar ukoliko vam se baterija na telefonu brzo prazni. Međutim, ove baterije emituju toplotu koja zagreva i sam telefon. U ovakvim situacijama je najbolje osloniti se na prenosive punjače samo kada je to zaista neophodno.

10 grešaka koje uništavaju bateriju vašeg mobilnog, jedna može čak i da vas ubije!

6. Baterija se mora puniti s vremena na vreme i kod rezervnih telefona

Ukoliko imate neki rezervni telefon, i njega morate puniti s vremena na vreme jer će u suprotnom doći do degradacije kapaciteta baterije.

7. Jačina svetlosti ekrana

Jačina svetlosti ekrana je jedan od faktora koji istroši bateriju veoma brzo. Nemojte je postavljati na maksimum i podesite zaključavanje telefona na 1 minut.

8. Punjači

Uvek koristite punjač koji ste dobili uz svoj telefon i specifični model. Postoje mnoge jeftinije varijante punjača koje možete kupiti, ali oni mogu oštetiti vašu bateriju, a čak se mogu i zapaliti.

9. Wi-Fi i prenos podataka

Ukoliko je Wi-Fi ili “Bluetooth” konstano uključen na vašem telefonu, to će iscrpeti bateriju. Uključite ih samo onda kada su vam potrebni.

10. Aplikacije i notifikacije

Svaki put kada dobijete notifikaciju, vaš ekran se uključi što dodatno troši bateriju. Isključite notifikacije, a takođe i ažuriranje kako se baterija ne bi praznila.

loading...