bus plus

Nakon revolucije u saobraćaju, ovih dana počinje jedan novi trend koji će možda obeležiti i čitavu deceniju ovog veka. Radi se o tome da ćemo, zahvaljujući BUS PLUS -u verovatno početi ponovo razdaljinu da merimo danima “jahanja”.

I dok drugi lete u svemir, grade stanice u orbiti i kolonije na drugim planetama, na tragu su da otkriju i teleport, Srbi se polako vraćaju tradicionalnim načinima transporta: noga trans, biciklo, rolšue, trotinet… izgleda šašavo, ali vrši posao.

bus plus
Svaki put kada poželite sa nekim da popijete kaficu, to će ustvari biti prilika da započnete jedno izuzetno putovanje…

Nekoliko primera iz života:

1. Ako živite u Rakovici, a treba u 8 ujutru da se nacrtate na poslu na Novom Beogradu, bolje da sa posla ni ne odlazite. Izdvajati svakoga dana minimum 400 dindži za prevoz u današnje vreme, pa to je čista ludost, da ne kažem luksuz. Zamolite lepo šefa da vam dozvoli da ubacite dotrajali madrac u nekakvu ostavu, da imate gde da spavate… Ili krećite na posao dan ranije.

reklame

2. Živite u Zemunu i želite sa svojim mužem da posetite njegove roditelje koji žive na Karaburmi. Krenite juće. Ako se ipak odlučite za gradski prevoz, za ovaj poduhvat biće vam potrebno minimum 800 dinara (po dve karte u jednom pravcu po osobi). Ako je to celokupan vaš kapital za narednih par dana, baš šteta!

Ukoliko živite blizu radnog mesta i svog društva, vi ste pravi srećnik! Ako vam do bilo koje destinacije ne treba više od sat vremena noga transom, za vas brige nema. Taman toliko je, po mišljenju stručnjaka, i portebno modernom čoveku da dnevno provede u šetnji, da bi mu organizam funkcionisao kako treba i bio zdraviji. Moraćete da se budite koji sat ranije radnim danima, ali će vam vaše telo biti zahvalno.

Zaboravite na zakazivanje sastanaka tačno u određeno vreme i vratite se starinskom merenju vremena: “Naći ćemo se negde u Maju za dana” postaće dovoljno precizna odrednica. Ovo će vas spasiti stresa i užurbanosti svakodnevnog života u civilizaciji, koji samo šteti vašem nervnom sistemu. Dok hodate, imaćete dovoljno vremena da se bavite svim filozofskim pitanjima koje muče čoveka od pamtiveka. Možda i rešite neki zajeban naučni problem, nikad se ne zna…

Dakle, leganje sa kokoškama, ustajanje pre sunca – stari narodni oprobani recept za zdrav život ponovo postaje IN.

Svaki put kada poželite sa nekim da popijete kaficu, to će ustvari biti prilika da započnete jedno izuzetno putovanje. Ovo može uneti preko potrebno uzbuđenje i avanturu u vaš život, koje vam je sigurno nedostajalo dok ste tek tako, na jednostavan način mogli da dođete gde god da ste naumili. Dok budete hodali, sigurno će vam na pamet padati i sve one priče roditelja i rodbine “Ja sam svakoga dana u školu išao peške po 40 kilometara i po kiši i po snegu”. Tako ćete iz prvog lica moći da iskusite kako je to hodati u njihovim cipelama, što za posledicu može imati i dodatno zbližavanje porodice, te osnovne ćelije društva. Neka je hvaljen Bus Plus! Amin.

BesnoPile.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.