Stručnjak na neobičan način šalje poruku svim ženama i pokušava da ih upozori na kakvo ponašanje muškarca nikad ne treba da nasednu.

Nije lako pročitati ove redove!

Psihoterapeut Atena Štajk razotkriva najdublje motive jednog narcisa, odnosno muškarca kojem nijedna žena ne treba da dozvoli ovakvo ponašanje, piše Lovesensa.

reklame

Ona je napisala pismo u muškom rodu i na neobičan način predstavila sve želje i razmišljanja jednog sebičnog muža:

“Draga moja saučesnice u zavisnosti,

Ovo što ću ti reći ne bih ti inače nikad rekao, jer bi to značilo da izgubim glavni izvor zadovoljstva u životu – igru “pobednik dobija sve”. A baš je to ono što i tebi pomaže da nosiš moj teret u ovoj vezi.

I baš je u tome stvar.

Kad ti kažem “volim te”, mislim da volim to koliko se upinješ da mi se svidi sve u vezi s tobom, to što sam centar tvog života, to što želiš da me usrećiš i što nikad od mene ne očekuješ da i ja radim to isto.

Volim tu moć koju imam da uživam u tvojoj prijatnosti, u tvojoj želji da budeš ljubazna, volim to uživanje koje osetim kad god se pokažem ogromnim u poređenju s tobom, kad god iskoristim svaku priliku da se ti osetiš mala i beznačajna.

Volim to osećanje kako si slaba, ranjiva, emocionalno krhka, volim da gledam s visine na tu tvoju detinjastu nevinost koja je u mojim očima puka slabost.

Volim taj osećaj moći da te “uvežbam” da se osećaš “šašava” kad hoćeš da razgovaramo o temama koje mene uopšte ne interesuju i da, vremenom, sve manje očekuješ od mene dok ja od tebe očekujem sve više.

Kako te partner čini nesigurnom

Volim lakoću s kojom ostajem u centru tvoje pažnje, volim kako se trudiš da odagnaš svaki moj bol (nikad svoj!) i volim što – šta god radila – ne možeš nikad da me dovoljno voliš, dovoljno poštuješ i dovoljno uvažavaš… (Nije bitna bliskost, nije bitna empatija, nije bitna emocionalna veza koju želiš, nije bitno čime sam te povredio ili uvredio, nije bitno koliko malo vremena provodim s tobom, ili s decom, i tako dalje. Bitan je moj status, bitno je da TEBE stalno stavljam na TVOJE mesto, bitno je da tebe boli, a da se ti baviš mojim bolom. Jer ja sam superioran i ja polažem pravo na uživanje, divljenje i utehu, a ne ti, sećaš se?)

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.