Astro prognoze za prve dana novembra 2018: Zbog Venere u Vagi mnogi parovi će poželeti da se venčaju ali zbog retrogradnog Urana u Biku su mogući i nagli raskidi

U vezi si već dovoljno dugo i smatraš da bi stvari trebalo podići na sledeći nivo, ali on nikako da postavi sudbonosno pitanje? Donosimo ti šest načina da podstakneš dečka da te zaprosi pa izaberi hoćeš li se poslužiti nekim od trikova, reći mu jasno šta želiš ili ćeš na kraju ti morati da zaprosiš njega.

Legenda kaže da žena koja očajnički želi da je dečko zaprosi treba da nosi papirnati prsten na domalom prstu dok on ne shvati poruku i ne uruči joj pravu stvar.

Nije da žene očajnički žele da stupe pred oltar, ali nakon određenog staža u vezi većini padne na pamet da bi im dotični momak mogao predložiti i brak. Ako u njemu vidiš čoveka svog života, moraš ga nekako navesti da izrekne čuvenu rečenicu…ili ćeš morati da sama preuzmeš inicijativu.

reklame

Hana Seligson, autorka knjige “A Little Bit Married: How to Know When It’s Time to Walk Down the Aisle or Out The Door” (Pomalo venčani: Kako znati je li vreme za odlazak pred oltar ili kroz vrata) ponudila je nekoliko uputstava za žene koje žele da njihovi momci budu ti koji će podstaknuti temu venčanja.

Budi konkretna

Okolišanja u stilu “volela bih svadbeni kolač od jagoda” ili “maj je dobar mjesec za venčanje” u mnogim slučajevima nisu delotvorna. Mnogi muškarci kažu da su tri ili pet godina bili u vezi s devojkom, ali da je nisu zaprosili jer ona nikad nije potegla to pitanje. Žene daju migove, ali muškarci te migove ne razumeju, dakle budi jasna i konkretna.

Brzo spomeni brak

Mnoge žene stupaju u vezu i puštaju da ona teče, ne spominjući brak. Tako je Daniela, nakon dvogodišnje veze koja nije krunisana venčanjem, u iduću vezu ušla s drukčijom taktikom. Momku je rekla: “čuj, u prošloj vezi nisam se usudila da govorim o budućnosti našeg odnosa, ali sada to više nije slučaj. Želela bih da znam jesmo li na istoj talasnoj dužini.” Oni su i danas su muž i žena.

Iskušaj kako “diše”

Ovaj savjet neće odmah dovesti do prstena na tvojoj ruci, ali bi mogao da pomogne da napraviš korak u pravom smeru. Pitaj dečka šta misli da bi se moglo učiniti da se vaša veza pomakne s mesta. Takvo je pitanje bolje od neodređenog “kako ti se čini naša veza”.

Napomeni da ćeš pristati

Moguće je da odugovlači jer se boji tvog odbijanja. Stoga mu natukni da bi pristala ukoliko te zaprosi. Većina će shvatiti poruku, osim ako nije preterano uvijena.

Pohvali brak

Jedan od “trikova” je i navođenje povoljnih učinaka braka na zdravlje: oženjeni muškarci su zdraviji, više zarađuju i češće se seksaju od nevenčanih. Nije za baciti, zar ne?

Daj mu ultimatum

Nakon četiri godine veze, 31-godišnja je Sandra rekla dečku da je mora zaprositi pre dana venčanja njihovog zajedničkog prijatelja, ili će na svadbu ići sam. Zaprosio ju je u roku. Naravno, moraš da budeš spremna na njegovo odbijanje i na prekid veze.

zdravakrava.24sata.hr

loading...