Zbog ovakfe fotke na Fejsu mogu da vas kazne 45.000 evra!

Blatnjava guza malog Rajka iz peska, fotke gole tek rođene bebe vaše ortakinje iz osnovne, sve imaju po sto lajkova, ali kazna za njih može da bude 45.000 evra!

Roditelji na Fejsbuku često postavljaju fotografije svoje maloletne dece ne obazirući se na potencijalnu opasnost koju bi to moglo da predstavlja.

Ukoliko i pored toga želite da objavljujete fotografije vaše dece, potrudite se da putem privatnih postavki te postove učinite vidljivim samo osobama koje poznajete.

reklame

fotografisanje

Francuske vlasti nemaju milosti za “neposlušne roditelje”, pa su propisale kaznu koja iznosi 45.000 evra ili godinu dana zatvora. Tužbu protiv roditelja mogu da podignu samo deca i daje mogućnost deci da se zaštite u budućnosti u slučaju da nisu želeli da neke od fotografija na Fejsbuku ikad budu objavljene u javnosti.

Roditeljima se savetuje da fotografije dece nikad ne objavljuju kao javne postove, već da one budu dostupne samo ljudima koje lično poznaju.

U protivnom će deca moći da vas tuže.

Znate, kad porastu i neko ih stokuje a onda vidi njihovu sliku od pre dvadeset godina na kojoj sede na noši uz komentar “Mišin prvi proliv”.

Vijesti.me / 24sata.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.