Lekovito bilje je nekada mnogo efikasnije od tone hemije u lekovima…
Mnogi ljudi su netolerantni na bilo koju vrstu bola, pa zbog toga preživljavaju noćnu moru kada su i najmanje bolesni. Umesto što se “kljukaju” tabletama bilo bi dobro da promene ishranu.
Postoje dva česta začina koja su bogata hemikalijama diterpenoidima, koje deluju analgetski na upale i bolove, baš kao i prave tablete protiv bolova.
Zbog ovog efekta ih je potrebno što više uključiti u ishranu.
Čudo prirode nisu ni meso, ni povrće, već začini, objavili su nemački i italijanski naučnici.
Ruzmarin i majčina dušica, ili timijan, deluju poput prirodnih lekova protiv bolova.
Oba začina su kao analgetici, a deluju i na teške bolove od karcinoma i tumora.
Diterpenoidi se nalaze u mnogim biljkama, ali velika koncentracija je upravo u ružmarinu i majčinoj dušici, vrlo čestim začinima.
Ove hemikalije blokiraju enzime u telu koji proizvode upalu i bol.
Zato, koristite ove začine, jer mogu samo da vam pomognu.