Zapečena boranija
Zapečena boranija

Boranija je veoma zdrava mahunarka. Lakše se podnosi od pasulja. Mnoga deca koja je odbijaju kuvanu u čorbi vrlo radu jedu kada je boranija zapečena.

Spremite svojoj porodici boraniju spremljenu na ovaj način i ručak će biti pun pogodak.

Sastojci:

reklame

• barena boranija 500 g
• svinjsko meso 200 g
• crni luk 1
• beli luk 4 čena
• šargarepa 1
• paprika crvena sveža 1
• krompir 3
• pire od paradajza 1 šolja
• slatka aleva paprika 1/2 kafena kašika
• so, biber, začin

Uputstvo za pripremu:

Dinstati sitno seckan crni i beli luk na ulju sa malo vode, a onda dodati rendanu šargarepu, zatim seckanu crvenu papriku i lepo upržiti.

Krompir oljuštiti, iseckati na kockice i dodati da se prži sa ostalim povrćem. Meso seći na kockice i dodati posle krompira da se dinsta, posoliti i začiniti.

Kada meso promeni boju sipati paradajz pire. Dok se povrće i meso dinsta ako nemate barenu boraniju sipajte u šerpu vode i kada provri spustite boraniju da se kuva 3-4 minuta.

Kada provri prespite u tepsiju i dodajte barenu boraniju. Promešati i u zagrejanoj rerni peći na 200 stepeni 20-30 minuta.

zena.blic.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.