ZABUŠAVANJE: Kako izbeći kućne poslove

0
838
izbeći kućne poslove

Ukoliko ste u mogućnosti, odmah se preselite u hotel, ili zaposlite kućnu pomoćnicu… Ukoliko spadate među obične smrtnike, koji ipak moraju sami da čiste svoja sr*nja, rintanje vam ne gine. Ukoliko još veoma cenite udobnost doma, koja uključuje mekane i tople tepihe, baršunaste zavese i paperjaste prekrivače, odmah da razjasnimo: na*ebali ste!!!

Tepisi

Prvom prilikom kad budete tresli ćilim, prostirku, stazu kroz prozor ili terasu (kao pravi starosedelac Balkana) ispustite je slučajno i pravite se da niste ni primetili šta se desilo. Najbolje da skroz izgubite pamćenje da ste ikad i imali tepih. Tako je! Rešite se svih stvari sa poda koje skupljaju štroku i mame vas da posegnete za usisivačem. Parket, linoleum, keramika ili laminat se brzo i lako čisti. Kuća će vam izgledati kao menza, ali će makar i sa poda moći da se jede.

Knjige i časopisi

Police pune knjiga i stolovi pretrpani časopisima i novinama su raj za moljce, prašinu i ostale neprijatelje. Ako ste već navalili da se obrazujete i informišete na staromodan način, učlanite se u biblioteku, a novine, reklame, flajere, brošure bacajte čim pročitate. Umesto da pišete potsetnike, vežbajte pamćenje. Znate kako naš narod kaže: “Ako si zaboravio, onda verovatno nije ni bilo važno” … osim ako jeste.

Dekor

Rešite se svih suvišnih predmeta, koji nemaju drugu namenu osim da skupljaju prašinu. Oslobodite nameštaj od šustikli, suvenira, figurica za privlačenje novca u dom, idola plodnosti, papirića i ostalih sitnica, jer ćete lakše, brže i sa više volje da brišete gole površine. Jer Feng Šui je za pi*ke!

Najbolje je da izbacite sve osim stola, stolice, kreveta i ormara. Najlakše se čisti ono čega uopšte nema!

Kuhinja

Jedite van kuće. Ili se pravite nejaki dok se neka komšinica ne sažali na vas i počne redovno da vam dotura klopu… u njenim sudovima, naravno. Ako ste totalni baksuz i niko neće da vam kuva, pređite na sirovu hranu i klopajte iz posuda za jednokratnu upotrebu… A onda iznesite kesu sa đubretom ispred vrata i molite se da će je komšija poneti do kontejnera kada bude prolazio.

Pročitajte i  Čik kaži nešto protiv ''prljavih metalika'': Nauka dokazala, hevi metal muzika pomaže kod psihičkih oboljenja

Odeća i obuća

Ratosiljajte se viška garderobe. Realno vam je potrebno samo nekoliko pari gaća i čarapa, par kombinacija za izlazak, jedna jakna, letnje i zimske cipele, farmerke, par dukseva i majica. Zašto da sebi komplikujete život beskrajnim odlukama šta staviti na sebe, kada drugi ionako stalno zamišljaju kakvi ste bez odeće. Naučite nešto od svetski uspešnih biznismena. Oni stalno nose jedno te isto i imaju sve vreme ovog sveta da razmišljaju o zaista zabavnim stvarima… kao što je posao!

Ako vam je mnogo žao da nešto bacite, strpajte to u podrum. Nakon par godina će se raspasti od vlage i buđi, ili će ga pojesti miševi i pacovi, pa vam više neće biti žao da bacite.

Sloga kuću gradi

Svi ukućani moraju da čiste za sobom. Tako ćete vi imati manje posla, a i ostali će više ceniti vaš trud. Najbolje je da samo sedite za kompjuterom i ne mrdate i onda služite ostalim ukućanima za primer kako ništa ne prljate.

Funkcionalnost pre svega

Uredite prostor tako da bude funkcionalan: peškirima je mesto u kupatilu, krpama i solnjacima u kuhinji, posteljini u spavaćoj sobi. Sve treba da bude pri ruci da ne morate mnogo da gacate okolo.

Deca

Ako imate decu, pošaljite ih u internat. Ali ne pre nego što vrate sve igračke na svoje mesto.

besnopile.rs

 

 

 

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.