Ljubavni horoskop za leto 2017
Ljubavni horoskop za avgust 2017

Svako će vam reći da je najbolje da pored sebe imate partnera koji je uvek nasmejan i koji uvek ima optimističan stav. I zaista, postoji li osoba koja ne voli da je okružena nasmejanim i zabavnim ljudima? Međutim, novo istraživanje govori drugačije.

Naime, optimisti obično imaju visoka očekivanja koja ponekad mogu da budu nerealna i da se odražavaju negativno na vezu kada, na primer, od vas očekuju više nego što možete da im pružite.

Studija je pokazala da ljudi koji su previše optimistični u vezi imaju uglavnom loše mehanizme odbrane ličnosti onda kada se suočavaju sa ružnim stvarima, oni ne prihvataju negativne stvari koje se dešavaju svakom na realan način, jer to ruši njihov ružičasti pogled na svet, pa se u tim situacijama oslanjaju samo na partnera i očekuju da će on rešiti svaki problem umesto njih.

reklame

Jednostavno ne umeju da rešavaju probleme. Oni imaju nerealna očekivanja, pa se zato često i razočaraju.

S druge strane, pesimisti su mnogo realniji i dobro znaju kako da se nose sa svakom situacijom na koju naiđu. Pripremljeni su na svaku nezgodnu situaciju. Takođe, imaju i manja očekivanja od partnera.

Cosmopolitan

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.