Jedno od osnovnih pravila grilovanja je da povrće treba iseci na komade jednake veličine kako bi se izgrilovalo podjednako sa svih strana.
Svi komadi bi trebalo da budu i podjednake debljine, i to ne više od od dva do dva i po centimetra. Povrće pre grilovanja treba potopiti u hladnu vodu na oko 30 minuta kako ne bi bilo dehidrirano. Zatim ga treba iscediti, pa lagano premazati uljem kako bi se sprečilo lepljenje za podlogu.
Paprike: Prosecite papriku po sredini od vrha do dna. Odstranite semenke, stabljiku i beličasta rebra. Lagano je premažite uljem i stavite ih da se griluju dva-tri minuta na svakoj strani.
reklame
Plavi patlidžan: Isecite ga po dužini (ako su u pitanju manji) ili na krugove (ako su u pitanju veći). Držite ga potopljenog u vodi 30 minuta. Iscedite ga, premažite uljem i grilujte dva do tri minuta…
loading...