On te ne primećuje a ti nikako ne odustaješ od njega

Veza u koju si uletela „na brzaka“ može biti vrlo uzbudljiva – sve je tako sveže, tako novo, tako lepo…

Leptirići u stomaku zaslužni su za uzbudljiva osećanja, a veselje pre svakog susreta s izabranim golemo je. Koliko god da je lepa ta faza pre „prave“ veze, toliko može biti i bolna. I to onda kad ta faza postane trajno stanje. Onda se čežnja ne pretvara u međusobnu toleranciju i suživot, a početna neizvesnost pretvara se u živčano iščekivanje – i u najgorem slučaju u psihičku zavisnost.

Kako ćeš prepoznati da iz „skoro pa veze“ nikad neće biti ništa

1. Neredovno kontaktirate

Potajno želiš svakodnevni kontakt i svaki put kad ti zazvoni mobilni telefon nadaš se da je to ON? Ali, on ti neredovno piše i zapravo ti ne dopušta da postaneš deo njegovog života? I to nedeljama – pa si zbog toga jako tužna? Nažalost, to su znakovi da si zauzela manje mesta u njegovom životu – nego on u tvom.

2. Stalno si zbunjena

reklame

Celo vreme preispituješ šta govori i radi? Ceo dan si loše volje ako se ne javi jer misliš „da te je sigurno zamenio drugom“? A kad se ipak javi, onda si najsrećnija žena na svetu? Stalno promišljanje i mozganje znak je da nije sposoban da ti pruži potrebnu sigurnost u vezi. Na kraju krajeva, sve će se nakon nekog vremena raspasti.

VIŠE OD KOMBINACIJE A MANJE OD VEZE: 5 znakova da vas dvoje nikad nećete postati pravi par

3. Niste još bili na romantičnom dejtu

Sastajete se u kafićima i raznim birtijama, ali još se nekako ne događa ono što bi želela (držanje za ruku, poljupci, milovanje…)? I to čak i ako unapred znaš da je seks zapravo konačni „cilj“? A ti bi radije otišla na piknik, u šetnju ili uživala u finoj večeri u dvoje – a njemu je to sve bez veze? Šteta što imate totalno različite predstave o tvojoj „ulozi“ u njegovom životu.

4. Sastajete se samo uveče

Nažalost, i to je prilično jasan znak. Ako nema volje da za vikend ode s tobom na izlet, da se druži s tvojom ekipom ili jednostavno lenčari ceo dan s tobom – očito mu to nije najviši prioritet. A ako je on još za tebe apsolutni broj 1, vremenom ćeš postati nesrećna i nezadovoljna.

5. Neodređen je

Ne može da odluči kad ćete se sresti, otići na sastanak, ne možeš da ga uhvatiš ni za glavu ni za rep i nikad ne znaš misli li to što kaže? Poverenje je osnova dobre veze – ako te stalno ostavlja u neznanju i nedoumici, to će te nepotrebno boleti.

Šta da radiš ako te „skoro-veza“ čini nesrećnom?

Najbolje je poslušati svoje srce – ako primetiš da si već emotivno zavisna o njemu i da se tvoje raspoloženje menja u zavisnosti od toga kako se trenutno ponaša prema tebi, onda treba da budeš svesna da se moraš osloboditi te veze pre nego postane još teže. Najpre treba da mu otvoreno kažeš sve o svojim osećanjima, jer možda je samo nesiguran i želi da ti ostavi dosta slobodnog prostora. Ali, ako svojim mislima i brigama naletiš na nerazumevanje ili ako on sve pretvori u vic, napusti tu nezdravu vezu! I otvori dobro oči pa potraži nekoga ko će te usrećiti!

miss7.24sata.hr

loading...