6. Ljiljan

Za razliku od bilo kojeg drugog cveta, ljiljan je najopasniji po ljude, ako se gaji u kući. Ovaj elegantni cvet emituje karbon dioksid i u periodu cvetanja može da izbaci miris koji izaziva gušenje. Zbog toga gajenje ljiljana u maloj prostoriji koja se ne vetri redovno može biti izuzetno opasno. Osobe koje sanjaju o nalaženju srodne duše, ljiljan ne smeju da gaje u kući.

7. Jorgovan

U proleće kada jorgovan procveta, milioni ljudi ovaj opojni cvet unose u kuću. Međutim, mnogi ne znaju koju negativnu energiju ovo cveće nosi sa sobom. Ovaj mirisni grm je u stanju da izazove takav razdor u porodici. Njegov opojni miris može u momentu da razjari ljude a da toga nisu ni svesni. Međutim, gajenje ovog ljubičastog grma u dvorištu je poželjno.

Ubijaju porodičnu sreću i uništavaju harmoniju u kući: Ako imate neku od ovih 9 biljaka, odmah ih izbacite iz svog doma
Ubijaju porodičnu sreću i uništavaju harmoniju u kući: Ako imate neku od ovih 9 biljaka, odmah ih izbacite iz svog doma

8. Hibiskus

reklame

Neverovatno lep cvet koji u nekim slučajevima podseća na ružu nateraće mnoge da se u njega zaljube na prvi pogled. Međutim, hibiskus ne bi smeo da se gaji u zatvorenom jer negativno utiče na muškarce. Muškarci jednostavno ne podnose ovaj cvet i ima nešto u njemu što ih tera da beže od kuće.

Zbog toga se preporučuje da se ovaj cvet ne gaji u spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi, ali može u hodniku ili u zajedničkom holu zgrade.

9. Monstera ili filadendron

Egzotični svet sa širokim listovima koji raste izuzetno visoko i koji neodoljivo podseća na prašume nije poželjan u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi. Njegovi listovi su toksični i u ukoliko dođete u dodir sa sokom koji ispuštaju možete da se otrujete. Verovanje kaže da ova biljka negativno utiče na mlade bračne parove pa se ovo cveće više gaji u poslovnim prostorima nego u domovima.

loading...