Budite otvoreni sa zajedničkim prijateljima

Duge veze često podrazumevaju i zajedničke prijatelje. Najbolje je otvoreno porazgovarati s tim prijateljima i reći im kako vi vidite stvari i kako biste voleli da vaš dalji odnos izgleda. Nema potrebe da prestanete da se družite sa zajedničkim prijateljima, samo možda to neko vreme nećete činiti u istim prilikama kada i bivši partner.

S vremenom će se pojaviti neka nova prijateljstva, a neka stara će izbledeti i tako će sve doći na svoje. Kada odtugujete raskid i krenete dalje, postoji mogućnost i da ćete opet moći da zajedno sedite za stolom a da se pri tome ne osećate loše, sa saznanjem da jednostavno niste bili jedno za drugo, bez osećaja da je neko zbog toga kriv ili manje vredan.

Osvestite nove mogućnosti

reklame

Iako je ponovni početak pomalo zastrašujući, on istovremeno može biti uzbudljiv i otvoriti nam nove mogućnosti, možda čak i neke koje još nikad nismo iskusili. Imamo priliku da ponovo krenemo od sebe i da se posvetimo sebi, da radimo ono što volimo a da ne razmišljamo šta o tome misli naš partner.

Možemo ići gde god želimo. Svet je prepun divnih ljudi koje možemo upoznati. Najgore što bismo mogli sebi da učinimo jeste da donesemo zaključak „svi su oni isti“ i da se izolujemo. Tada bismo sebi uskratili mogućnost da živimo kvalitetan život i stvaramo nove, kvalitetnije odnose.

Iako su raskidom veze bila zahvaćena gotovo sva područja našeg života te nam se čini da nas je sam život „izuo iz cipela“, nijedno razdoblje ne traje večno. Mada se u trenutku prekida čini da nam se svet srušio, novi i bolji život je iza ugla.

zadovoljna.hr

loading...