TUŽNA PRIČA JEDNE BEOGRAĐANKE: Pas me napustio jer mu nisam ispunjavala svaki hir

0
483

Dona i ja bile smo nerazdvojne 5 godina a onda je jednog dana nestala bez traga, malo je reći da sam bila očajna. Ispostavilo se da se pekara za kućne ljubimce isprečila našoj ljubavi

 

 Ovako svoju priču započinje Jasna (27), koja je mešanca našla kada se vraćala prvog dana sa novog posla. ” Jedno svetlo klupče cvokotalo je na stepeništu u ulazu moje zgrade. Kako sam prišla, ona je dotrčala i počela da mi liže čizmu. Pomislila sam da je to neki znak- uz novi posao stigao je i novi član moje porodice”, objašnjava ona.

Pet godina je Jasna sa svojom vernom drugaricom Donom proživljavala i dobro i zlo- njeno unapređenje na poslu, rođendane, veridbu sa dugogodišnjim dečkom Dušanom, maminu bolest, otkaz jer je proglašena za tehnološki višak, raskid veridbe jer ju je Dušan prevario sa njenom polusestrom, tatinom ćerkom iz 2. braka… Dona je bila tu da je sasluša i uteši kada niko drugi nije imao razumevanja, a Jasna je to i te kako znala da ceni.

” Dok sam radila, moja Dona je imala najbolje krpice i cipelice za šetnju, a tretmani kod frizera, sređivanje kandži i njihovo lakiranje su se podrazumevali. Kad se išlo kod mesara, uvek bi najbolji komad mesa ostavljao za nju, mada je ona mala pa nije mnogo jela. Sladila bi se najfinijim biskvitima i granulama od čokolade. Međutim, kada sam ostala bez posla, živeli smo samo od mamine penzije pa sam joj uglavnom davala kuvan pirinač sa pilećim bupcima. Malo se bunila, ali je na kraju počela da jede”, pojašnjava Jasna.

 

Pročitajte i  Kad spadnu maske: 8 situacija koje otkrivaju pravo lice svake osobe!
Jasna i Dona iz vremena najvećeg blagostanja
Jasna i Dona iz vremena najvećeg blagostanja

 

Mnogo vremena su njih dve provodile u šetnji u u druženju sa ostalim kučićima i njihovim vlasnicima u obližnjem parku. Jasna je sa razmenjivala iskustva sa ostalima, a Dona uživala u igri sa svojom sabraćom.  I sve je bilo ok do dana kada je Jasnina mama izvela kucu u šetnju jer je Jasna išla na razgovor za posao.

” Vraćam se kući nezadovoljna utiskom koji sam ostavila na potencijalnog poslodavca, a mama sva u suzama. Pitam je da li joj je loše, a ona mi kaže da se Dona otrgla sa povoca i utekla iza ćoška. Mama, pošto je srčani bolesnik, nije mogla mnogo da trči za njom ali je alarmirala ljude na ulici. Tražili su je, ali ona ko da je u zemlju propala”, sa mukom priča Jasna.

Bila je očajna, izlepila je čitav kraj Doninim slikama da joj neko javi ako je vidi, alarmirala prijatelje na Fejsbuku i čitavu Tviter zajednicu. Pet dana potpuni muk, Jasna nije mogla ni da jede, ni da spava.

 

Ostala je samo Donina činijica sa nepojedenim granulama
Ostala je samo Donina činijica sa nepojedenim granulama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.