Baklava s višnjama

Sastojci: 500 g kora za pite i baklavu, 4 jajeta, 4 čoljice šećera, 4 šoljice griza, 4 šoljice ulja, kesica praška za pecivo, čaša jogurta, višnje (bez koštica) po potrebi. Sirup: 500 g šećera, 2 dl vode.

tri-recepta-sa-visnjama-da-li-ste-za-pitu-knedle-ili-baklavu-2

reklame

Priprema: Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, griz, jogurt, prašak za pecivo. Filujte po četiri kore za jedan rolat. Jednu koru premažite filom, odozgo opet stavite koru, opet fil, koru, fil, i četvrtu, poslednju koru, opet prefilujte, pa stavite višnje i urolajte. Od ukupne količine kora trebalo bi da dobijete četiri rolata. Ispecite da porumeni. Dok se baklava peče, pripremite sirup od šećera i vode. Vrućim prelivom prelijte tek pečenu baklavu i ostavite da se ohladi. Secite na kockice.

Vreme pripreme: 50 minuta…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.