Baklava s višnjama
Sastojci: 500 g kora za pite i baklavu, 4 jajeta, 4 čoljice šećera, 4 šoljice griza, 4 šoljice ulja, kesica praška za pecivo, čaša jogurta, višnje (bez koštica) po potrebi. Sirup: 500 g šećera, 2 dl vode.
reklame
Priprema: Umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje, griz, jogurt, prašak za pecivo. Filujte po četiri kore za jedan rolat. Jednu koru premažite filom, odozgo opet stavite koru, opet fil, koru, fil, i četvrtu, poslednju koru, opet prefilujte, pa stavite višnje i urolajte. Od ukupne količine kora trebalo bi da dobijete četiri rolata. Ispecite da porumeni. Dok se baklava peče, pripremite sirup od šećera i vode. Vrućim prelivom prelijte tek pečenu baklavu i ostavite da se ohladi. Secite na kockice.
Vreme pripreme: 50 minuta…
loading...