Jaje
Jaje

Gurmanski obrok od jaja, slanine, sosa i peciva i još koječega. Ovi ukusni zalogaji se lako pripremaju i pravi su ukras trepeze.

Pikantna punjena jaja

Sastojci

reklame

6 tvrdo kuvanih jaja
60 ml grčkog jogurta
kašika senfa
so, biber
slatka mlevena paprika

Priprema

1. Kuvana jaja oljuštite i prepolovite. Izvadite žumanca i stavite ih u činiju i pomešajte s grčkim jogurtom, senfom, a zatim posolite i pobiberite.

2. Smesom od žumanaca punite belanca, pospite preko mlevenu papriku i dekorišite po želji.

Obrok od jaja
Obrok od jaja

Pikantna kajgana sa paradajzom

Sastojci

1 crni luk, manji
1 seckana ljuta papričica
malo putera
4 umućena jaja
malo mleka
šaka seckanog paradajza
lišće korijandera
tost

Priprema

1. U tiganj stavite puter da se otopi, pa u njemu omekšajte luk i papričicu. Zatim dodajte umućena jaja i malo mleka. Kada je skoro pečeno, dodajte šaku seckanog paradajza i malo seckanih listića korijandera.
2. Po želji možete dodati malo origana. Rasporedite ljutu kajganu na tost hleb i služite.

Obrok od jaja
Obrok od jaja

Jaja Benedikt

Sastojci

8 jaja + 4 žumanceta
4 kašičice soka od limuna
8 režnjeva slanine
4 zemičke, prepolovljene
malo Vorčester sosa
prstohvat bibera
prstohvat soli
kašičica sirćeta
kašika vode
200 g putera + 2 kašike

Priprema

1. Naravite sos holandez – na pari istopite žumanca, sok od limuna, biber, Vorčester sos i kašiku vode. Sve promešajte i dodajte dve kašike putera. Ako sos počne da se zgušnjava, dodajte još vode. Mešajte dok se puter ne istopi i dodajte so.
2. Napunite šerpu vodom i zagrejte je dok ne počne da struji, a zatim dodajte sirće. Polako razbijte jaja i stavite u vrelu vodu. Jaja bi trebalo da se poširaju oko 1,5 do 3 minuta. Izvadite jaja iz vode pomoću kašike sa rupicama i stavite ih na topao tanjir. Pogledajte i Kako poširati jaja.
3. Dok se jaja poširaju, ispržite slaninu i zagrejte pogačice.
4. Na zagrejane polovine pogačica namažite puter, pa stavite preko slaninu i poširana jaja. Prelijte pripremljenim sosom i dekorišite po želji.

STVAR UKUSA

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.