Danas je verovatno teško pronaći čoveka koji ne poseduje voljeni, nezamenljivi smartfon. Ipak, većini korisnika nisu poznate sve mogućnosti ovog korisnog izuma.

Evo nekoliko zanimljivih funkcija vašeg androida, za koje možda niste znali, a koje će vam, sigurno, koristiti.

Najlakši način čuvanja energije

Ako odaberete crnu, ili neku drugu tamniju pozadinu za svoj telefon, automatsko osvetljenje piksela će biti isključeno, i vi ćete primetiti da je vaš telefon (ili tablet) počeo da radi mnogo duže bez dodatnog punjenja baterije, piše uspesnazena.com

reklame

Momentalan prenos podataka na drugi uređaj

Uđite u „Podešavanja“ – „Više“ i aktivirajte opciju „NFC“, koja omogućava razmenu podataka kada telefon dodiruje drugi uređaj. Recimo, ako želite prebaciti slike sa svog telefona na drugi, jednostavno prislonite poleđinu svog telefona na poleđinu drugog uređaja i slike će, za tren oka, biti prebačene na drugi uređaj.

Otključavanje telefon skeniranjem lica

Svi android uređaji poseduju funkciju na koju mnogi korisnici, iz nekog razloga, ne obraćaju pažnju. A, trebalo bi! Jer je ova funkcija mnogo pouzdanija od obične lozinke. Funkcija se aktivira na sledeći način: „Podešavanja“ – „Ekran“ – „Zaključavanje ekrana“ – „Otključavanje licem“. U zavisnosti od verzije Android-a, koordinate ove opcije mogu se menjati.

…nastavak na sledećoj stranici…

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.