STVARNOST ČUDNIJA OD FIKCIJE: Novi Sad dobija ČUVARE KONTEJNERA - štitiće đubre od siromašnih građana!

Da li se sećate kada su tokom predsedničke kampanje angažovani pojedini građani da za 125 dinara na sat čuvaju bilborde jednog od kandidata na izborima? Iz Novog Sada nam stiže još „inovativnija“ ideja.

Kako piše 021.rs, Gradska čistoća dodelila je ugovor od gotovo šest miliona dinara preduzećima „Ipon Security“ i „G4S Secure Solutions“ kako bi patrolirali gradom i nadzirali kontejnere u Novom Sadu.

Ukupna suma koja će biti isplaćena je 5.984.400 dinara. Od novih čuvara u gradu očekuje se da osmatraju površine gde su postavljeni kontejneri, sprečavaju uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, kao i neovlašćeno iznošenje smeća iz kontejnera.

reklame

Takođe, čuvari će sprečavati ispisivanje grafita i lepljenje plakata po kontejnerima, sprečavaće i gasiti požare. Osim toga reagovaće na sumnjive predmete pored kontejnera, kao i na sumnjiva lica kraj njih. Dakle, sve ono što je u nadležnosti gradske komunalne policije.

U Gradskoj čistoći navode za 021.rs da Komunalna policija i inspekcijske službe rade svoj posao svakodnevno, ali da nemaju dovoljno kapaciteta kako bi se ovaj problem rešio. Glavni razlog za angažovanje čuvara, kako kažu u „Čistoći“, jeste šteta koju nanose sakupljači sekundarnih sirovina.

Gradom će patrolirati istovremeno dve patrole sa dvojicom pripadnika obezbeđenja. Veću pažnju prilikom bacanja smeća građani će morati da obrate u periodu od 16 časova do osam sati ujutru, jer će tada patrole krstariti gradom.

Nadamo se da će „Marka Žvaka“ napraviti priču i o ovom fenomenu…

bizlife.rs

loading...