STARI RITUALI I TAJNE RUSKE MAGIJE: Upotrebite predmete iz kuće da ostvarite svoje želje!

Naučite i zašto je dobro da svaka kuća ima potkovicu iznad ulaznih vrata

0
2319
Prokletstvo crne magije

Kao i kod mnogih naroda koji su od predaka nasledili određene magijske rituale, tako i u slovenskoj kulturi i dalje egzstiraju moćni obredi.

Magija ima hiljadugodišnju tradiciju, te se nikad neće iskoreniti. Ljudi jednostavno osećaju potrebu da zavire u prošlost, da se zaštite od negativnih energija i zlih duhova, ali i da privuku sreću i izobilje, ostvare želju… Jer, magija nije ništa drugo do usmeravanje energija koje su nevidljive oku, a koje mogu uticati na sudbinu, piše magicnazona.rs.

ljubav

Magični predmeti

U slovenskoj magiji postoje predmeti bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti neki ritual. To su prvenstveno one stvari koje su se nekad nalazile u svakom domu: vreteno, ogledalo, češalj, peškir… Naravno, iscrtavali su se po odeći i nekim predmetima određeni ornamenti koji su, u stvari, sadržavali moćne magijske formule. Ti ornamenti takođe su se stvaljali na kuće, štale, a kasnije i na zgrade, gde se i danas mogu videti.

Pročitajte i  Najbolje cveće za terasu: 5 prelepih biljaka koje možete gajiti na terasi!

Kolovrat

Kolovrat

Jedan od najpoznatijih simbola jeste kolovrat. Indoevropski narodi, među kojima su i Sloveni, pridavali su veliki značaj ovom krstolikom obliku. Svastika, u slovenskom svetu poznata kao kolovrat, predstavlja sveti simbol od velikog značaja za ranoslovenske kulture. Kolovrat simbolizuje beskonačnost i cikličnost istorije i večnog sukoba dobra i zla. Kolovrat je i simbol sunca, koje nam daje toplotu i život. I drugi narodi koristili su svastiku (kolovrat): Rimljani, Germani, Kelti, Indijci, Iranci… I svima je njima ovaj simbol bio svet…

…nastavak na sledećoj stranici…


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + seven =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.