ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE: Svaka boja u snu ima svoje značenje
ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE

ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE: Sve što sanjate ima neko skriveno značenje, pa tako i boje…

Plava

Ovo je boja neba i duha. Na psihičkom planu to je boja misli. Vezuje se sa problemima duše, i u snovima je podsticaj da usporimo, opustimo se, više se bavimo meditacijama i razmišljanjem. Može značiti i samopouzdanje ili potrebu usmeravanja, a samom sebi, vernost. Setite se da je u hrišćanstvu to, pre svega, boja Bogorodice, prema tome, vernosti i vere, kao i okrenutosti ka večnosti.

Osim toga, ova boja odaje da ne volite uzbuđenja, živite mirno i spokojno, prema svojim načelima.

reklame
ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE
ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE

Crvena

Boja krvi, strasti, energije i ljubavi. Kod civilizacije Maja, predskazivala im je pobedu i uspeh, a Kinezima radost, sreću i toplotu dobronamernog sunca. U hrišćanstvu, boja Hristovog stradanja, srčanosti, ljubavi i moći. Danas se često koristi kao oznaka upozorenja i opasnosti. Crveno čini harmoničnim ambijent u kojem spavač živi. San u kojem crveno igra bitnu ulogu može da vas upozorava, ili ukazuje na veselost i živahnost.

Numerologija: Izračunaj brzo i lako BROJ ŽIVOTNE STAZE, saznaćeš mnogo o sebi

Uz crvenu boju u snovima, naša tradicionalna tumačenja vezuju pronalaženje prave ljubavi. Sanjati crvenu haljinu, kako kažu naše stare narodne knjige, znači sreću u ljubavi i dobitak. Zanimljiva su i tradicionalna tumačenja plave, žute i zelene boje u snovima.

ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE
ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE

Zelena

Boja prirode i rasta. Sa psihološkog stanovišta, zelena boja pokazuje funkciju osećaja, odnos između sanjača i stvarnosti. Kao mešavina plavog i žutog, kombinacija neba i zemlje, zeleno je mistična boja. Takođe, kombinuje hladnu plavu boju intelekta sa emocionalnom toplinom žutog sunca – dajući mudrost svojstvenu jednakosti, nadu, poverenje. Međutim, osim mira, označava i sklonost ka materijalnim stvarima i uživanjima.

ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE
ŠTA ZNAČI SANJATI BOJE

Nezadovoljni ste jer malo pažnje posvećujete jednostavnom, običnom životu, koji je pravi vrt dešavanja i doživljaja. Ne kaže se da je život sve ono što nam se događa… dok mi pravimo sasvim neke druge planove.
Ne treba zaboraviti da je značenje boja, pa tako i onih u snovima, uvek izmicalo svakoj onoj analizi koja je pretendovala da bude potpuna i konačna.

NASTAVAK NA SLEDEĆOJ STRANI

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.