Tokom pomračenja Meseca možete dobiti odgovor na pitanja: Šta želim da završim? S čime želim da prekinem? Može biti reč o završetku poslovnog projekta, prekidanje loše navike ili veze…

 

Unutrašnja ravnoteža

Mesec je simbol unutrašnjeg sveta osećanja, onog što je skriveno, što nas pokreće iz dubina vlastitoga bića.

reklame

Pomračenja Meseca stoga su povezana s našim unutrašnjim svetom. U njemu se nešto događa, nešto što zahteva našu pažnju, neka emocija, doživljaj ili frustracija. Trenutak je to u kojem su osećanja izrazito snažna i spremna da izađu na površinu. Simbolično se susresti s tamom u sebi znači prepoznati ono što se događa u sopstvenom biću i kako se to odražava na sve naše odluke, želje i postupke koji su nas doveli tu gde jesmo.

horoskop mesec

U drugim ljudima i situacijama, kao u ogledalu, možemo videti sami sebe vrlo intenzivno, vrlo stvarno. To je trenutak istine kad ćete možda videti i nešto što ne mora da nam se svidi, kao kad u ogledalu primetite da ste raščupani ili da imate podočnjake, čega pre niste bili svesni. Ali to je prilika da popravite sve što možete. Takvih prilika ima mnogo, ali nismo uvek spremni da se pogledamo. Stoga su trenuci pomračenja Meseca naglašeni, možda dramatičniji trenuci u kojima nećemo tako lako izbeći pogled u ogledalo.

Završavanje stvari

Pomračenje Meseca označava početak razdoblja koje može trajati pola godine i u kojem bi trebalo da završimo one stvari koje smo već započeli, ali smo odugovlačili, izbegavali, odglagali njihov završetak. To je odlično razdoblje za rad na sebi, za napredak u razvoju unutrašnje mudrosti, jačanje intuicije, za meditaciju i oslobađanje od svih loših odnosa, navika i boli. To je razdoblje oslobađanja i praštanja.

Ne bojimo se da zakoračimo u unutrašnju tamu jer onde možemo susresti jedino sami sebe. Možemo sami sebi da oprostimo, da zagrlimo sebe, da razgovaramo s detetom u sebi, da se igramo s njim. Silaskom u tamu otkrivamo veličanstvene prostore svog unutrašnjeg sveta koji možemo osvetliti ljubavlju svog srca i duboko se obnoviti.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.