Pasulj foto Pixabay
Pasulj foto Pixabay

Ako volite pasulj i ljubitelji ste “vatrenih” ukusa, upustite se u avanturu pripreme ovih finih i bogatih jela. Nećete zažaliti…

FAŠIRANE ŠNICLE OD PASULJA

POTREBNO JE: 500 g belog pasulja, 1 velika glavica crnog luka, 3-4 čena belog luk, 2 zemičke, 2 jajeta, 2-3 dl mleka, 2-3 kašike prezli, 1 vezica peršunovog lišća, so, mleveni crni biber, 1/2 kašičice mlevenog korijandera, ulje za prženje

reklame

PRIPREMA: Prethodno veče pasulj preliti mlakom vodom i ostaviti da omekša. Sutradan ocediti, preliti hladnom vodom i poklopljenog ga kuvati – dok sasvim ne omekša. Crni luk oljuštiti i istiniti, a beli luk zgnječiti i sve umešati u pire od pasulja. Zemičke iseckati, preliti mlekom, a zatim iscediti pa dodati u smesu zajedno sa umućenim jajima. Posoliti, pobiberiti, začiniti korijanderom i isitnjenim peršunom, a na kraju umešati prezle – toliko da se dobije glatka, homogena masa. Formirati manje šnicle, pržiti ih u vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Ređati ih na kuhinjski papir, a zatim servirati sa nekim varivom ili pečenim krompirom i salatom.

Pasulj foto Pixabay
Pasulj foto Pixabay

PASULJ SA PIRINČEM

POTREBNO JE: 200 g pasulja, 1.200 g pirinča, 1.200 g kukuruza šećerca, 1 crveni luk, 1 parika crvena, peršun, malo ulja, so, biber, suvi začin

PRIPREMA: Potopite pasulj veče pre i sutradan ga kuvajte 40 minuta. Papriku, luk i šećerac izdnistajte. Ugrejte ulje, kada je vrelo sipajte pirinač i odmah šolju vide sa suvim začinom. Smanjite vatru, kada voda izviri sipajte novu šolju obične vode. Kada i ta voda izvri, dodajte još jednu šolju. Pobiberite. Ohladite pasulj, povrće i pirinač. Kada je sve ohlađeno dobro promešajte.

TORTILJA

POTREBNO JE: Mala konzerva crvenog pasulja, jedna mesnata crvena paprika, jedna žuta paprika, 100 g mlevenog mesa, malo soka od paradajza, gotove tortilje, origano, suvi začin, biber, ljuta paprika, malo ulja.

PRIPREMA: Na malo ulja izdinstajte mleveno meso. Kratko ga propržite i dodajte suvi začin, biber, sok od paradajza, ljutu papriku i ostavite da se krčka još minut.
U drugoj posudi kratko pecite papriku isečenu na trakice i luk i sve pospite origanom. Sjedinite paprike sa mesom i dodajte oceđeni crveni pasulj. Na suvom tiganju ispecite tortilje, fil sipajte u sredinu i urolajte.

Žena Blic

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.