Šampinjoni
Šampinjoni

Pečurke su odlična zamena za meso – bez obzira da li ste vegetarijanac ili jednostavno želite predahnuti od konzumiranja hrane životinjskog porekla.

Pohovane, u umaku, na salatu, pečene, pa čak i sirove – uvek su sjajne, a uz ovaj recept – mesna amnezija je zagarantovana, piše Punkufer.dnevnik.hr.

Sastojci:

reklame

400 grama prezli
100 grama brašna
150 ml mleka
1 kašika limunovog soka
Desetak većih šampinjona
ulje za prženje
so i biber po želji
6 kašika naseckanog peršuna

Priprema:

1. U blenderu pomešajte sveži peršun i prezle dok ne dobijete fino smlevenu smesu, dodajte so i biber po želji. Peršun obavezno operite i dobro posušite pre mešanja s hlebom.

2. U mleko ulijte limunov sok i pustite da odstoji desetak minuta.

3. Pečurke očistite i naseckajte na kriške debele oko jednog centimetra.

4. Na kuhinjsku površinu rasprostrite posude za pohovanje: u tri činije odvojeno postavite brašno, mleko s limunom i prezle.

Ovako možete ispohovati i druge vrste pečuraka poput bukovača i vrganja

Svaku krišku šampinjona dobro umočite u brašno, mleko i na kraju prezle s peršunom, pa stavite pecite u zagrejanom ulju oko tri minuta, dok ne dobijete hrskavu zlatno-smeđu koricu.

5. Pržene šampinjone poslužite uz umak na bazi majoneza u koju možete dodati kašiku senfa, komadiće kiselih krastavaca, kapare, crvenu papriku i malo limunovog soka.

Prijatno

Punkufer.dnevnik.hr

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.