6.Kljukuša

Narendajte oljušteni krompir, dodajte so, biber i sitno seckani crni luk. Zatim sipajte brašno i mešajte uz dodavanje vode (da bude malo gušće nego za palačinke). Razlijete u podmazanu tepsiju i pecite oko pola sata na 250 C.

kljukusa
Foto: www.opanak.rs

7.Klot pasulj bez mesa

Pasulj je dovoljno kaloričan i pun belančevina tako da mu meso uopšte nije potrebno. Šargarepa, paprika i luk su odličan dodatak pasulju.

reklame
pasulj-bez-mesa-
Foto: www.opanak.rs

8.Popara

Stari hleb u komadićima nadrobite u vreloj vodi. Zagrejte ulje ili mast i kada bude vrelo prelijte, umešajte, dodajte sir ili kajmak. Može da se pravi i sa mlekom umesto vode, može i bez masti i vrelog ulja.

9.Prženice

Umesto da za doručak ili večeru jedete suhomesnate proizvode pune aditiva, napravite prženice i popijte jogurt.

Foto www.opanak.rs
Foto www.opanak.rs

10.Krompir čorba

Propržite luk i šargarepu, dodajte krompir isečen na kockice, nalijte vodu, kuvajte, zatim dodajte sok od paradajza i začinite. U krompir čorbu možete dodati i drugo povrće po želji npr. paprike.

11.Jabuke u šlafroku

Kolutove jabuka umočite u smesu za palačinkei i ispržite na vrelom ulju, zatim pospite šećerom u prahu.

Foto: www.opanak.rs
Foto: www.opanak.rs

12.Stari hleb sa mlekom i šećerom

Hleb isečen na kockice pošećerite i prelite vrelim mlekom.

Velika je šteta što je danas svaki hleb prepun aditiva, tako da je to veće zlo nego što biste uneli malo šećera.

Text i Foto: www.opanak.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.