Foto: www.opanak.rs

Iako su Srbi narod koji jede previše mesa, sirotinjska hrana imala je uvek posebno mesto u našoj kuhinji. Istina je da naši preci nisu imali meso na trpezi za svaki ručak već je većina njih jela tzv. “sirotinjsku hranu”.

Danas kada su industrijski proizvodi prepuni aditiva koji bez sumnje imaju loš uticaj na čovekovo zdravlje, sve je više zagovornika hrane naših predaka.

1.Sladak kupus bez mesa

Ovaj zdrav ručak, lagan i jeftin lako ćete napraviti. Da bi bio ukusniji dodajte kupusu i drugo povrće crni luk (koji prvo propržite), šargarepu, papriku, beli luk ako volite, paradajz i peršun.

reklame
restovani-krompir
Foto: www.opanak.rs

2.Restovani krompir

U proprženi crni luk dodajte kuvani krompir i izgnječite, zatim začinitiealevom paprikom, solju i biberom po želji.

3.Hleb, mast i aleva paprika

Iako će mnoge starije ljude podsetiti na detinjstvo, ovo jelo je nezamislivo za našu decu.

hleb-mast-aleva-paprika
Foto: www.opanak.rs

4.Krompir kuvan u ljusci

Ništa jednostavnije. Poslužite ga uz sir, napravite paradajz salatu i spreman je ručak koji je idealan za vruće letnje dane.

5.Stari hleb udrobljen u kiselo mleko

Kada ne znate šte ćete za doručak ili večeru, udrobite hleb u hladno kiselo mleko ili jogurt. Čak i mnoga deca to vole.

kiselo-mleko
Foto: www.opanak.rs
loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.