Seks šop u Banjaluci

“U Banjaluci je mnogo više žena nego muškaraca. I onda neke od njih razmišljaju ovako: Pa, bolje mi je da imam vibrator nego da naletim na narkomana, alkoholičara, kockara ili nekoga ko će da me tuče u braku.”

Desno od vrata vitrina sa pornićima svih vrsta, za sve ukuse, dabome. Levo police sa igračkama i smicalicama u obliku muških i ženskih skrivenih tačaka, bujnih grudi, utegnutih gluteusa. Desno iznad radnog stola erotski veš, a u njegovom komšiluku, zapakovani u ogromne kutije, vep-aparati, za muškarce koje muči potencija. Na putu ka posebnom delu radnje, od kojeg svako okreće glavu, ruke kupca dodiruju ulja za erotsku masažu, lubrikante, razne kreme…

“Ceo ovaj posao – a seks je, sinko moj, posao kao i svaki drugi – počeo je pre 12 godina. Izdavao sam ovu radnju dvojici momaka. Oni su tada držali seks-šop, ali im posao nije išao najbolje. I kada su odlučili da zatvore, kada su se ‘rastalili’ među sobom i kada sam ponovo imao radnju, hteo sam da otvorim krojački salon. Ali, onda su mnogi koji su dolazili ovamo rekli da ne treba da zatvaram šop, da grad kao Banjaluka zaslužuje ovakvu radnju. I uverili su me”, kaže vlasnik jedinog seks-šopa u Banjaluci “Erotic shop planet” Neđo Karlaš, koji je nedavno otvorio još jednu ispostavu, na tranzitu.

reklame

Druga radnja, koja je otvorena pre tri meseca, za sada posluje sa pozitivnom nulom, ali to Karlaša ne brine mnogo.

Seks shop u Banjaluci

Šta je najskuplje

“Ta radnje je više reklama za ovu drugu, koja je u centru grada, ali je skrivena, nalazi se u suterenu starog zanatskog centra i mnogi ne znaju gde je. Uostalom, ako se posao pojača i ako i druga radnja krene dobro poslovati, do nje je lakše doći, pogotovo autom. Verujem da će ta druga radnja krenuti sa poslom kroz koji mesec. Pored nje prolazi mnogo auta, a važno je da je što više ljudi primjeti”, priča Karlaš.

Iako je radnja otvorena pre 12 godina, trebalo je, dodaje on, mnogo vremena da ona zaživi. Prvobitna ulaganja u robu, koja su dostizala i 150.000 maraka, mogla su se pokazati kao neisplativa, ali je onda, srećom, posao krenuo.

“Šta je najskuplje? Specijalni vibratori i vep-aparati. Njihova cena ide do 200 maraka. Ili specijalna vagina sa vibracijama, pravljena od kvalitetnog materijala. Skup je i erotski veš. Ostalo je ‘tu negde’. Najjeftinije su seks-zezalice od pet maraka, poput drvenih otvarača u obliku penisa. Šta se najviše traži? Nema pravila. U danima koji prethode 8. martu ili Danu zaljubljenih kao halva ide erotski veš, ženski i muški.”

Drugim danima najviše idu pornići i erotski časopisi, ali česti su i pokloni za 18. rođendan ili pre venčanja.

“Dolaze i mušterije koje imaju problema sa potencijom, pa kupuju razne preparate. Drugi, opet, koji ne žele da unose bilo kakve hemikalije, kupuju vep-aparate, jer oni rade na principu vakuuma. Kreme dobro idu, lubrikanti takođe, ulja za masažu obavezno. Dosta toga pomaže u seksu, a on je sastavni dio života. Ukoliko seks ne funkcioniše, ni brak neće valjati”, kaže Karlaš.

Bolje vibrator nego problemi.

Seks shop u Banjaluci

Žene redovno kupuju vibratore, a Karlaš to objašnjava ovako:

“U Banjaluci je mnogo više žena nego muškaraca. I onda neke od njih razmišljaju ovako: Pa, bolje mi je da imam vibrator nego da naletim na narkomana, alkoholičara, kockara ili nekoga ko će da me tuče u braku. Tri puta godišnje naručujemo robu i tada bude neobičnih narudžbi. Prije nekoliko godina me je kontaktirala izvesna gospođa iz Tuzle. Ili je bila iz Zenice? Ne mogu da se setim. Ona drži sado-mazo klub i trebaju joj bičevi, lisice i ostali ‘materijal’ za tu vrstu zabave. Kada sam je pitao da li zaista ima toliko posla, ona mi je odgovorila: Oooo, pa vi ne znate ko je sve moja klijentela, ko sve dolazi kod mene da ih bičujem.”

Uprkos tome što je radnja tu već 12 godina, što se reklamira, Karlaš kaže da je mnogo onih koji tvrde da u seks-šop ne bi ušli ni za kutiju dukata.

“Mnogi misle da je ovo kao neka javna kuća, a ovo je zapravo obična radnja, kao mesara ili butik. Oni koji se stide da uđu nazovu me, poruče šta im treba i onda im ja to iznesem gore, na parking”, priča ovaj Banjalučanin.

izvor: b92.net
ilustracije: Pixabay

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.