SEKS SIMBOLI JUGOSLAVIJE: Naše lepotice su tresle Evropu i obarale na kolena mnoge svetske face!

Pojedine dame su svojom pojavom ostavile veliki trag u bivšoj Jugoslaviji.

Olivera Katarina

Devojka iz Beograda proslavila se kao fatalna žena, glumica i pevačica koju su žene mrzele, a oko koje su se muškarci na ulici tukli. Rođena 1940. godine, odrastala je u patrijarhalnoj beogradskoj porodici rečnog kapetana Petrovića. Otac joj je bio veoma strog, pa je morala da čuči u ćošku svaki put kad bi zakasnila kući. Čim je napunila osamnaest godina i dobila pasoš, odlazi u Pariz – piše Kurir.

Nije uspela da ostane tamo uprkos lepoti i atraktivnom držanju, pa se posle godinu dana vratila u Beograd. Svojim nastupima zapalila je Kan, Njujork, Berlin, Pariz – 72 dana uzastopce punila je legendarnu salu Olimpija u glavnom gradu Francuske, a aplaudirali su joj Salvador Dali, Ani Žirardo, Širli Meklejn, Akira Kurosava, Alan Delon…

reklame

#skupljaciperja #bekimfehmiu #oliverakatarina #djelemdjelem

A video posted by Mršavi pas (@hartofilaks) on

Beba Lončar

Zahvaljujući filmu „Ljubav i moda“, slatka tinejdžerka Desanka postala je prava jugoslovenska zvezda. Rođena 1943. godine kao Desanka, ova je beogradska lepotica, studentkinja romanistike, već je imala za sobom jednu partizansku filmsku ulogu kad su joj prišli producenti. Kad je sve bilo gotovo, pričala je: „Došli su kod mene i rekli mi – snimaćeš jedan film, vozićeš ‚vespu‘, nosićeš divne haljine, vozićeš se avionom… To je bilo kao san!“. Početkom osamdesetih Beba Lončar vratila se u Jugoslaviju, da nas podseti na svoju lepotu ulogama u „Paklenom otoku“ i „Drugarčinama“. Posle italijanskog filma „Kuća prokletih“, snimljenog 1982. godine, ostavila je glumu.

beba-loncar

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.