Prvi sastanci su uglavnom neugodni i puni nedoumica, a sve zarad boljeg utiska. Kako se ponašati, kako se obući i na kraju – o čemu razgovarati. Puni smo nedoumica, jer se sve može završiti odlično, ali i katastrofalno.

Nudimo vam 4 tema kojih se možete držati, ali sve ostalo je na vama.

Pričajte o putovanjima, ne o filmovima

reklame

Istraživanje Ričarda Vajsmana pokazuje da je manje od 9 posto parova, koji su na prvom sastanku pričali o filmovima, bilo zainteresovano za drugi sastanak, dok je za ponovno druženje bilo zainteresirano 18 posto onih koji su pričali o putovanjima. Razlog je to što prilikom priče o putovanjima otkrivamo mnogo više o sebi i dajemo šansu osobi da nas puno bolje upozna.

Nije samo stvar u temi

Stvar je i u načinu na koji pričate. Ako pričaš previše i ne daš sugovorniku da dođe do izražaja, manje su šanse za ponovno viđenje, a isto važi i ako pričaš premalo. Treba naći granicu na kojoj niko ne dominira i truditi se da oboje budete jednako zastupljeni u razgovoru.

Otkrijte tajnu o sebi

Istraživanja pokazuju da otkrivanje neke svoje tajne stvara puno jaču povezanost od generičkih razgovora. Naravno, to ne sme biti preterano važna tajna, jer će imati suprotan efekt, ali ako oboje podelite neki detalj o sebi, koji nije baš svima poznat, utisak će biti puno jači i dugotrajniji.

Odaberite kontroverzno umesto dosadnog

Ako razgovor prirodno ne teče onako kako biste hteli, nipošto nemojte pokušavati spasiti stvar pričanjem o već prožvakanim temama. Odaberite temu koja je kontroverzna – naravno, postoji šansa da ćete se posvađati, ali i to je bolje nego da sa sastanka odete bez ikakvog utiska.

Izvor: index.hr / cosmopolitan.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.