Muzički urednici radio stanica kao da su u talu sa RHMZ pa već i na sam pomen padavina kao da se utrkuju ko će prvi da pusti Juritmiks, Idole, Madonu ili Terensa Trenta D’Arbija koji još odavno tako lepo pevaše o kiši.

Besno pile vam donosi muzički vodič za lakše preživljavanje ovih prvih kišnih dana, ali sa malo drugačijim konceptom.

Cibelle – Green Grass 

reklame

Da ne ulazimo u Viber- Vajber klopku povodom pevačicinog imena, ova Brazilka je više nego uspešno obradila veliki hit Toma Waitsa. Pokušavali su mnogi, čak i holivudska glumica Skarlet Johanson, ali sudeći po komentarima na Jutjubu, jedino je Cibelle uspela da prevaziđe original svojom osobenom interpretacijom.

Koop- Koop Island Blues 

Slobodno se može nazvati ličnom kartom švedskog elektronskog džez dua. Miriše na more, a odiše nostalgijom za fatalnom ljubavi i od prvog do poslednjeg takta kao da se teleportujete na drugu galaksiju gde je dozvoljeno da se istovremeno pleše i plače.

 

The Smiths- There Is A Light That Never Goes Out 

Lirika i melodije kultnog engleskog sastava iz ’80-tih obojene melanholičnim Morisijevim fantastičnim vokalom kao da su stvorene za sivilo i oblake, dok se pitaš kuda sada i šta raditi sa sobom i svojim životom.

https://www.youtube.com/watch?v=n-cD4oLk_D0

Titiyo- Come Along 

Dovoljna preporuka je da je ova gospođa dobitnica 4 Gremija i polusestra najpoznatije švedske kantautorke Nenneh Cherry. Još veći razlog da je preslušate je preplitanje senzualnosti, jačine, odlučnosti i ranjivosti u istom glasu.

Antony and the Johnsons -Cut the World 

Ako postoji savršena pesma, moguće je da je ova baš ta. Njujorški bend kojem je zaštitni znak britanski pevač Antony Hegarty čini sve osim da ikog ostavlja ravnodušnim a posebnu stavku čini video ostvarenje za ovu pesmu, u kojem se pojavljuju poznati glumac Willem Daffoe i konceptualna umetnica Marina Abramović.

Radiohead – No Surprises 

Za koju god pesmu čiji su tvorci Thom Yorke i njegova ekipa odlučiš, nećeš pogrešiti jer su stvorili obilje muzike koja istovremeno opušta i tera na razmišljanje.

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.