Sastav malog Bosanca
Sastav malog Bosanca

Sastav malog Bosanca: Ova urnebesna priča bosanskog dečaka o letovanju, razvodu roditelja i prvoj ljubavi je ovih dana postala pravi hit na društvenim mrežama i nasmejala je ljude širom regiona. Prenosimo priču u celini.

 

“Ove godine sam letnji raspust proveo s porodicom na moru. Ja, sestra i burazer. I otac i majka. Isto. Ja sam iš’o svako jutro sam po hleb, a tata je pio popodne po najgoroj vrućini. Jedno dva dana nisam iš’o na plažu jer sam se od nečega osuo. Drugi dan mora tata je slomio majku pred narodom. Niko se ni okrenuo nije. Takav je narod.

reklame
MALI JE ISPAO ŠMEKER: Pismeni zadatak malog zemunca ZAŠTO NE VOLIM ŠKOLU

Majka je govorila nama deci da će ujak Ibro slomiti tatu kad se vratimo. Ujak Ibro ja samim tim majčin brat. On je musliman kao i mi. Zaljubio sam se u Sandru, ona je pola – pola. Majki nije pravo u vezi toga. Sandra je odlična u školi. Ima velike plave oči. Kad me poljubila zamantalo mi se. Seka se ubola na ježa. Vriskala je dva sata. Kad smo je odveli doktoru on je rekao da nije jež nego srča. Noga joj se zagnojila pa smo morali nazad. Ja sam se jedino obradovao tome što će ujak Ibro slomiti tatu. Jer dosta je više bilo njegovog terora.

Kad smo došli kući ujak je došao da se pozdravimo jer on je se vrać’o nazad u Ameriku. Majka mu nije rekla ništa za tatu. Meni je zapretila da ćutim. Neće kaže, da se dušmani raduju. Neće ni da se ujak brine. Malo mu je firme. Dvaput mu je puc’o čir. Ja sam je pit’o kakvi dušmani, a ona je rekla da nitko ionako ne gleda svoja posla nego jedva čeka neki haos. U komšiluku. Takav je narod. Ove godine je buraz krenuo u prvi razred. On je isti tata. Prvi dan se potukao dvaput. Majka je plakala, a tata mu je uz’o Toblerone. Takav je tata, samo nek je kontra svima. Burazova učiteljica je rekla da se preporučuje pažnja roditelja.

Ja sve mislim da će se, kad se ujak Ibro opet vrati iz Amerike, tata morati odseliti iz kuće. Majka je predala papire za razvod. Još ne sme da mu kaže, ali će mu sigurno reći. A narod nek’ jede g…a. Nije se zbog naroda ni udavala.”

index.hr

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.