Nekad je vrlo teško kontrolisati svoje ponašanje, pogotovo kada vam neko stane na žulj. Kako ostati pribran i smiren u situacijama kad biste najradije podivljali? Zbog vašeg zdravlja i zdravog razuma donosimo vam par saveta kako da se ne spuštate na tuđ nivo i kako da ostanete smireni.

 

Detektujte svoju ljutnju

reklame

Teško je ostati pribran i razuman u trenucima ljutnje. Probajte pre nego što svađa eskalira da razmislite o vašoj reakciji, jer jednom kada ste svesni lakše i uspešnije možete da kontrolišete svoje ponašanje.

 

Odlučite kako da ispravno reagujete

Razvoj samokontrole u stresnim situacijama je proces koji traje. Postupno razvijajte samokontrolu i pribranost u pravim trenucima. Način na koji vi reagujete uveliko utiče na razvoj situacije. Loša i brzopleta reakcija s vaše strane može da ima kontraefekat.

kad žena popizdi

 

Sagledajte situaciju iz svih perspektiva

Dobro razmislite i pripazite pre reagovanja. Važno je sagledati situaciju iz više aspekata kako biste doneli pravu odluku. Često zaboravimo da stavimo situaciju u mnogo širu sliku i da pravilno razlučimo sve segmente. Nije sve crno i belo.

 

Skrenite sebi pažnju

Ukoliko primjećujete da situacija izmiče kontroli i da vam živci polako pucaju po nitima, skrenite s teme. Obratite pažnju i usmerite svoju pažnju i vreme na nešto drugo. Čemu trošiti vreme i živce na nepotrebne rasprave i svađe?

zena

 

Odlaganje svađe

Pričekajte da se situacija smiri jer ćete tada moći da razgovarate o svemu.

 

Uložite trud u kvalitet svojih odnosa

Učite o kvalitetnoj komunikaciji i izražavanju ljubavi i vežbajte ih u praksi. Osećaj da imate ljude s kojima možete da delite sve vredno je dragocen. Ali da biste uspeli da uspostavite takve odnose, važna je veština komunikacije na koju puno ljudi nije naviklo. Cilj je distancirati se od stresa, a takođe bi trebalo da shvatite kako je zdrava i pravilna komunikacija nešto što se uči. Uči se iskustvom i možda je potrebno proći kroz velike svađe ili stres, ali je najvažnije iz takvih situacija izaći sa znanjem i iskustvom više.

STARA JEVREJSKA POUČNA PRIČA: Da li si okružen dobrim ili lošim ljudima?

zdravikutak.com

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.