Mnogi obožavaju Saher tortu, ali jedina prava saher torta se mogla naći samo u čuvenom bečkom hotelu “Sacher”. Uz ovaj recept, originalnu saher tortu ćete imati i na svojoj trpezi!
Sastojci:
140 g omekšalog maslaca
110 g šećera u prahu
pola mahune vanilije
6 žumanaca
6 belanaca
130 g čokolade za kuvanje
110 g kristal šećera
140 g glatkog brašna
oko 200 g marmelade od višnje (marelice)
reklame
Glazura: nije po originalnom receptu
75 ml slatke pavlake
20 g maslaca
100 g tamne kvalitetne čokolade
50 g šećera
50 ml vode
1 kašika creme fraiche (može mileram ili kiselo mleko)
slatka pavlaka kao prilog
Priprema:
Penasto umutiti omekšali maslac sa šećerom u prahu i ostruganom sredinom iz mahune vanile;
Postepeno dodavati jedan po jedan žumanac i dobro umutiti u fin krem…
loading...