Riblje ćuftice sa bademom su ukusan obrok punog ukusa. Idealne su za slavske trpeze ali i za one koji drže do izbalansiranog i zdravog obroka.
Sastojci
1/2 kg fileta somovine
2-3 glavice crnog luka
1 kafena kašičica suvog bosiljka
150 grama skuvanih i oljuštenih badema
2 kašike soja sosa (nije obavezno)
1 supena kašika gustina
biozačin i biber po ukusu
1/2 litra supe od kocke za supu od povrća
reklame
Priprema
Ribu, luk i badem iseckati sitno (ili u blenderu), tako da se dobije masa pogodna za pravljenje ćufti. Dodati biozačin, bosiljak, biber, soja sos i gustin. Formirati kompaktnu masu i napraviti desetak pljosnatih ćufti. Pržiti ih u ugrejanom ulju. U to ulje doliti 1/2 litre vode i staviti kocku od povrća za supu. Umešati gustin ili brašno (3 supene kašike) u supu koja vri, tako da se dobije gustina žitkog sosa. Ovim sosom preliti ćuftice.
loading...