Recept za tortilje sa mlevenim mesom
Kategorija: Glavna jela
Vreme pripreme: 30
Tip kuhinje:
Meksička
Broj osoba: 4
Sastojci:
• tortilje (kupovne ili domaće) 6 kom.
• mlevenog junećeg mesa 250g
• ljubičasti pasulj 1 konzerva
• kukuruz 100-150g
• crvena paprika 1 kom.
• paradajz pelat oko 1dc
• čili u prahu i mleveni kumin po ukusu
• so, biber, origano po ukusu
• crni luk 1 glavica
• sir (npr. gauda) oko 150g
Uputstvo za pripremu:
Na malo ulja ispržiti luk isečen na kolutove i papriku isečenu na trakice (ni slučajno dinstati) i ostaviti sa strane kad se uhvati boja. Na istu masnoću dodati meso, posoliti i pobiberiti i dinstati.Dodati malo čilija i kumina, ili samo kumin ako ne volite ljuto (ne više od pola kašičice). Nakon 5 minuta dodati oceđen pasulj i kukuruz (može smrznuti ili iz konzerve) dinstati par minuta, pa naliti paradajzom. Ostaviti da se dinsta nekih 5-1o minuta, dok se tečnost ne redukuje. Na kraju dodati luk papriku, promešati, začiniti origanom po ukusu i još doterati ukus, posoliti ili pobiberiti. Promešati par minuta da se ukusi prožmu i skinuti sa šporeta.Tortilje se po ukusu mogu premazati kiselom pavlakom, stavljati par kašika nadeva i rendani sir, pa zamotati i par minuta prepeći na suvom tiganju. Mogu se i zapeći u rerni. Služiti uz salsu ili gvakamoli umak.
Izvor: Žena Blic