Šnenokle spadaju u jedan od omiljenih slatkiša. Naravno ima i onih koji nisu ni čuli za šnenokle. Ovaj recept je za one koji bi da se podsete njihovog ukusa, ali i za one koji tek treba da ga otkriju

Sastojci:

6 jaja
1l mleka
8 ravnih kašika šećera
2 pune kašike brašna
vanilin ekstrakta

reklame

Priprema:

Sipati mleko u šerpu i staviti na šporet da provri. U međuvremenu odvojiti belanca i žumanca. U belanca dodati prstovat soli i mutiti par minuta dok ne postanu penasta. Zatim dodati 2 ravne kašike šećera i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije čvrst sneg. Kada mleko počne da vrije smanjiti vatri, kašikom vaditi sneg od belanaca i spuštati u mleko. Kuvati minut do dva sa svake strane. Šupljikavom kašikom vaditi belnaca i ređati u činiju. Mleko skloniti sa vatre i ostaviti sa strane.

Žumanca umutiti sa šećerom. Kada smesa bude sjedinjena dodati malo vanilinog ekstrakta i brašno i nastaviti sa mućenjem. Postepeno dodavati vrelo mleko. Kada je svo mleko dodato, vratiti na šporet i kuvati dok se smesa ne zgusne. Kada je kuvan, vreo fil preliti preko belanaca i ostaviti da se ohladi. Služiti hladno.

*Dodatni savet: Ukoliko vam je teško da okrenete knedle od belanaca, možete ih i prelivati mlekom. Dok ih vadite iz mleka trudite se da ocedite što više mleka.

Prijatno!


Verina mala kuhinja

 

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.