Kiflice
Kiflice

Fine i mirisne rafaelo kiflice sa ukusum vanile i kokosa pa ko im može odoleti.

Sastojci

za testo

reklame

250g putera ili margarina
200ml jogurta
1sšlja(2dl) šećera
prstohvat soli
1 jaje
600g brašna +50g kokosa
1 prašak za pecivo
1 vanil šećer

za fil

600ml mleka
2 pudinga od vanile
100g kokosa
4kašike šećera
1kašika arome vanile

još..za posipanje..

šećer u prahu
kokos

Priprema

Prvo pripremite fil :

U šerpu sipate 500 ml. mleka ,stavite na šporet da prokuva zajedno sa aromom vanile i šećerom.

U ostatak mleka razmutite puding.

Kada mleko prokuva sklonite sa vatre, dodajte puding, mešajte žicom da se ne stvore grudvice, vratite na vatru i mešajte dok se ne zgusne.
Dodajte kokos i promešajte.

Za koru:

Omekšajte puter, dodajte šećer i mutite mikserom, dodajte vanil šećer, prstohvat soli i 1 jaje sve zajedno umutite pa dodajte jogurt, umutite pa dodajte kokos 50g i brašno, ali ne svu količinu nego oko 500g i prašak za pecivo.

Kada se doda brašno meša se testo drvenom varjačom i dodaje ostatak brašna.
Testo treba da bude mekano,ali ne sme da se lepi.

Podelite na 2 jufkice i razvijte oklagijom u krug.
Testo razvijajte po pobrašnjenoj površini i po njemu posipate brašno.
Neka vam bude debljine 3mm ni debelo ni jako tanko da se providi.
Secite nožem na trouglove na 16 delova, ako želite manje ekiflice možete i na 32 dela.

Fil sa kokosom podelite na 2 dela.

Pravite kuglice veličine manjeg oraha i pravite valjčiće tako da vam stanu na testo , ukupno 16 valjaka (ako pravite manje kiflice , ako ste sekli testo na 32 dela, onda 32 valjka)

Zamotajte kiflice, nije potrebno da krajeve savijate ka filu, jer fil neće curiti prilikom pečenja.

Kiflice ređati u pleh koji ste obložili pek papirom.

Peći na 200 stepeni 15 minuta, treba fino da počinju da rumene i onda ih vadite iz rerne treba više da ostanu bele, videcete kad otvorite rernu pa ako su dole pečne i gore malko rumene, gotove su.

U činijicu promešate kokos i šećer u prahu i tako vruće, pečene kiflice uvaljate i ređate na tacnu za posluženje

Recepti za vas

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.