Recept za pravi mađarski gulaš
Recept za pravi mađarski gulaš

Recept za pravi mađarski gulaš koji je za mnoge najukusniji među jelima ove vrste, kralj među gulašima.

Ovaj kulinarski specijalitet ima različite verzije, a retki ga kuvaju tako da on bude savršenog ukusa.

Danas možemo pronaći više verzija recepata za spremanje ovog starog, dobrog mađarskog specijaliteta, ali je pitanje koji je pravi i najbolji. Svi uživaju jedući gulaš, a umetnost je spremiti ga, piše lepaisrecna.rs.

reklame

To znaju svi kuvari, pa se često utrkuju koji će od njih biti najbolji majstor za mađarsku verziju ovog delikatesnog jlea.

A prilika da jedete ovaj specijalitet kad ste na putu i imate vremena samo da svratite na pumpu, zaista je vredna pažnje.

Čuveni mađarski gulaš, pileći ražnjići, punjena vešalica, ali i različite sveže salate i sočni deserti samo su neka od jela koja će putnicima-namernicima dati snagu i energiju za sigurnu i udobnu vožnju i putovanje za celu porodicu. Fast food više neće biti sinonim za pumpe!

Za sve ljubitelje dobre hrane, kuvarica Aranka Varnju podelila je sa nama tajnu svog čuvenog mađarskog gulaša.

Mađarski gulaš(recept za 10 osoba)
Sastojci:

Recept za pravi mađarski gulaš
Recept za pravi mađarski gulaš

1,5 kg crnog luka
200 ml ulja
20 g soli
2,5 kg junetine
30 g začina za jelo
10 g bibera
50 g mlevene crvene slatke paprike
30 g mlevene crvene ljute paprike
5 g belog luka

Priprema:

Iseckajte na kockice crni luk i stavite u lonac, dodajte ulje, i odmah zatim so da bi se luk bolje sjedinio. Dinstajte ga dok ne dobijete želatin, tj. gustu masu. Iseckajte junetinu na kockice (2,5×2,5cm) i dodajte je u izdinstani luk, zatim nalijte vode toliko da prekrije meso. U sve to dodajte začin za jelo, biber, mlevenu crvenu slatku papriku, mlevenu crvenu ljutu papriku, beli luk, i ostavite da se kuva 2-3 sata na umerenoj vatri (u zavisnosti od mesa). Kad se to sve lepo sjedini, tj. dobijete gustinu, gulaš je spreman za jelo! Pripremila: Marija Jakob

loading...