recept-za-posnu-pitu-tunjevina-i-luk-za-jaku-aromu pixabay

Ide vreme postova i slava, dočekajte ga spremni!

SASTOJCI ZA HRSKAVU PITU SA TUNJEVINOM:

  • 500 g kora za pitu,
  • jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve),
  • 100 g proklijale pšenice,
  • jedna veza vlašca ili jedan crni luk i
  • jedan paradajz.

HRSKAVA PITA SA TUNJEVINOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:

reklame

Paradajz i vlašac iseckati, dodati tunjevinu sa uljem iz konzerve i proklijalu pšenicu.

Uzeti jednu koru za pitu i sipati tri pune supene kašike fila na sredinu kore uz sam rub.

Kore saviti sa jedne i druge strane i smotati u rolnu.

Savijene rolne pržiti na ulju samo dok ne porumene sa jedne i druge strane, da kora bude hrskava i dobije zlatnu boju, a fil ostane sočan jer se inače on može jesti bez termičkog obradjivanja.

Rolne možete ukrasiti po želji i ukusu, zavisi od prigode, ja sam stavila posni majonez. Prijatno!

Mira Gosnjić/posnajela.rs

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.