Ide vreme postova i slava, dočekajte ga spremni!
SASTOJCI ZA HRSKAVU PITU SA TUNJEVINOM:
- 500 g kora za pitu,
- jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve),
- 100 g proklijale pšenice,
- jedna veza vlašca ili jedan crni luk i
- jedan paradajz.
HRSKAVA PITA SA TUNJEVINOM SE PRIPREMA NA SLEDEĆI NAČIN:
reklame
Paradajz i vlašac iseckati, dodati tunjevinu sa uljem iz konzerve i proklijalu pšenicu.
Uzeti jednu koru za pitu i sipati tri pune supene kašike fila na sredinu kore uz sam rub.
Kore saviti sa jedne i druge strane i smotati u rolnu.
Savijene rolne pržiti na ulju samo dok ne porumene sa jedne i druge strane, da kora bude hrskava i dobije zlatnu boju, a fil ostane sočan jer se inače on može jesti bez termičkog obradjivanja.
Rolne možete ukrasiti po želji i ukusu, zavisi od prigode, ja sam stavila posni majonez. Prijatno!
Mira Gosnjić/posnajela.rs
loading...