kolač u čaši, foto pixabay

Šta je frka sa kuvanjem griza u mleku? Odokativno kuvanje.

Ugreješ mleko i sipaš griza dok se ne zgusne na željenu gustinu… Ma hajde… a kada se već zgusne više nego što sam htela… onda drž – ne daj, razblažuj sa mlekom, seci griz nožem… šta već…

U to ime evo saveta:

reklame

Sastojci:

1 l mleka
10 ravnih supenih kašika pšeničnog griza
5 supenih kašika šećera
čokoladni prah za posipanje

U suštini: na 1 dcl mleka 1 ravna supena kašika pšeničnog griza i pola kašike šećera. Dalje povećavamo po apetitu

Priprema:

Stavimo mleko u neku šerpu sa debelim dnom (manje šanse da nam zagori ) da provre.

Izmerimo količinu griza u odnosu na mleko.

Kada mleko provre, smanjimo vatru i lagano sipamo pripremljeni griz u mleko, neprestano mešajući žicom za mućenje, kako se ne bi stvorile grudvice.

Nastavimo kuvati 2 – 3 minuta i dalje ne prestajući sa mešanjem.

Kada je gotovo, zgusnuto, dodamo šećer, dobro izmešamo i sipamo u činije kutlačom.

Za kraj, pospemo čokoladnim prahom i uživamo dok je toplo!

dnevni.rs/kuvajmo-blogovski

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.