Sastojci
10 obarenih i izblendiranih šargarepa
2 veća jajeta
60 g brašna
2 kašike pire-krompira
pola kašičice praška za pecivo
prstohvat muskatnog oraščića
125 g rendanog parmezana
malo svežeg peršuna, sitno seckan
so i biber
maslinovo ulje za prženje
Priprema
Jaja umutite viljuškom, pa ih dodajte u ohlađeni pire od šargarepe. Dodajte i pire-krompir. U drugom sudu pomešajte brašno sa kašičicom soli i praškom za pecivo, pa tu mešavinu dodajte pireu, dodajte i parmezan, peršun, muskatni oraščić i biber. Varjačom ili viljuškom lagano izmešajte, ali ne previše.
Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte po prepunu kašiku pripremljene smese u tiganj, oblikujući pljeskavice. Pržite po par odjednom, pazeći da ne pretrpate tiganj. Pržite ih po 2 minuta s obe strane, ocedite na papirnim ubrusima, pa poslužite.