Posne ćufte, pirinač, krompir, posno jelo, post, ćufte, recept, pixabay

Sastojci

10 obarenih i izblendiranih šargarepa
2 veća jajeta
60 g brašna
2 kašike pire-krompira
pola kašičice praška za pecivo
prstohvat muskatnog oraščića
125 g rendanog parmezana
malo svežeg peršuna, sitno seckan
so i biber
maslinovo ulje za prženje

reklame

Priprema

Jaja umutite viljuškom, pa ih dodajte u ohlađeni pire od šargarepe. Dodajte i pire-krompir. U drugom sudu pomešajte brašno sa kašičicom soli i praškom za pecivo, pa tu mešavinu dodajte pireu, dodajte i parmezan, peršun, muskatni oraščić i biber. Varjačom ili viljuškom lagano izmešajte, ali ne previše.

Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacujte po prepunu kašiku pripremljene smese u tiganj, oblikujući pljeskavice. Pržite po par odjednom, pazeći da ne pretrpate tiganj. Pržite ih po 2 minuta s obe strane, ocedite na papirnim ubrusima, pa poslužite.

Hrana za dušu

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.