Recept za pitu krompirušu – posno: Kada dođu dani posta ubrzo nam ponestane ideja šta spremiti. Pitu krompirušu možete da poslužite i za doručak i za večeru. Ukusna je i topla i hladna.
Sastojci:
• tanke kore 500g
• crni luk 2-3 glavice
• ulje po ukusu
• krompir 1kg
• biber po ukusu
• so
reklame
Uputstvo za pripremu:
Sitno seckan crni luk stavimo da se propriži na ulju. Kad malo promeni boju dodamo mu na kockice isecen krompir ( krompir možemo i izrendati). Dodamo biber i so po ukusu.
Uzmemo kore i razdvojimo ih, svaku poprskamo uljem i slažemo jednu na drugu. Između 2 kore postavljamo unapred pripremljen fil. Kad pitu uvijemo, poslažemo u predhodno zagrejan pleh.
I pečemo u rerni 35-40 min na 220 stepeni.
Super savet: Čim pita porumeni preliti je predhodno zagrejanom časom vode u koju je dodato malo ulja i soli. To ce piti dati potrebnu mekoću i učiniti je još lepšom.
loading...