Domaće lepinje
Domaće lepinje

Ove fine lepinje tako su dobre da ih ne bi bio problem jesti svaki dan, onako vruće, bez ičega ili s kajmakom, sirom (svežim ili tvrdim), uz neku salatu… Savršene su u svakoj kombinaciji!

Sastojci:

200 ml toplog mleka,
150 ml mlake vode,
1 kesica kvasca,
1 kašičica šećera,
150 g grčkog jogurta,
1 jaje,
2 kašičice soli,
600 g brašna,
ulje za prženje,
kajmak, sir…

reklame

Priprema:

U posudi izmešati mleko, vodu, šecer i kvasac, pa pustiti da odstoji 5 minuta.

Dodati jogurt, jaje i brašno, u koje smo prethodni dodali so. Mikserom sa nastavcima za testo mesiti 7-8 minuta, da se dobije mekano, glatko i malo lepljivo testo.

Pokriti čistom krpom i ostaviti da naraste.

Naraslo testo istresti na brašnom posutu podlogu, premesiti ga i podeliti na 8 loptica.

U tiganj sipati ulje da pokrije dno. Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm debljine i peći na ulju po par minuta sa svake strane, dok ne porumene.

Služiti uz kajmak, sir…

Izvor: coolinarika.com/dobar savet.info

loading...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.