Ove fine lepinje tako su dobre da ih ne bi bio problem jesti svaki dan, onako vruće, bez ičega ili s kajmakom, sirom (svežim ili tvrdim), uz neku salatu… Savršene su u svakoj kombinaciji!
Sastojci:
200 ml toplog mleka,
150 ml mlake vode,
1 kesica kvasca,
1 kašičica šećera,
150 g grčkog jogurta,
1 jaje,
2 kašičice soli,
600 g brašna,
ulje za prženje,
kajmak, sir…
Priprema:
U posudi izmešati mleko, vodu, šecer i kvasac, pa pustiti da odstoji 5 minuta.
Dodati jogurt, jaje i brašno, u koje smo prethodni dodali so. Mikserom sa nastavcima za testo mesiti 7-8 minuta, da se dobije mekano, glatko i malo lepljivo testo.
Pokriti čistom krpom i ostaviti da naraste.
Naraslo testo istresti na brašnom posutu podlogu, premesiti ga i podeliti na 8 loptica.
U tiganj sipati ulje da pokrije dno. Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm debljine i peći na ulju po par minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Služiti uz kajmak, sir…
Izvor: coolinarika.com/dobar savet.info