Pravila sam razne torte do sada, neke su bile lakše, a neke teže za pravljenje. Najlon torta svakako spada u one lakše i u recepte koje vredi zapamtiti.
Sastojci
– 10 jaja
– 400 g šećera
– 1 kašika sirćeta
– 1/2 l mleka
– 3 pune kašike brašna
– 250 g margarina
– 2 kesice šlaga
– 150 g mlevenog keksa
– 100 g čokolade
– 10 čokoladnih bananica
– 1 kesica šlaga za premazivanje torte
Priprema
Za pripremu kore umutite belanca sa 250 grama šećera i sirćetom u čvrst sneg. Pleh podmažite margarinom i pospite brašnom. Smesu sušite 45 minuta na 150 stepeni.
Za fil umutite žumanca s mlekom, dodajte brašno i 150 g šećera i kuvajte na pari dok se masa ne zgusne.
Skinite s vatre i prohladite, pa dodajte umućeni margarin i šlag (odvojeno ih umutite). Ovu masu podelite na dva dela. U prvi deo stavite keks i istopljenu čokoladu. U drugi deo stavite iseckane čokoladne bananice.
Preko gotove kore ređajte prvo tamni fil, zatim žuti i na kraju tortu premažite umućenim šlagom.